Politiske ambitioner til trods: Unge søger stadig mod studiemiljøer i de største studiebyer

En risiko for at gøre hele samfundet fattigere, kalder formanden for Landdistrikternes Fællesråd den kedelige tendens.

->

Landdistriktsforskningens Dag forener videnskab og praksis

Videncenter for Landdistrikter inviterer til Landdistriktsforskningens Dag 16. september kl. 10-15:30 i Kulturkøkkenet Odder. Dagen sætter fokus på, hvordan videnspotentialet i landdistrikterne kan udnyttes, samt hvordan praktikere i højere grad kan tage landdistriktsforskningen i brug.

->

Her er finalisterne til Årets Landsby 2021

Nye bo- og arbejdsfællesskaber, digital kirkekaffe og grønne handleplaner sikrede en finaleplads til Broagerland, Skovsgård og Stjær i Årets Landsby 2021

->

Gratis færger til danske øer vil sætte skub i ø-turisme

For at booste ø-turismen bliver det igen i år muligt at sejle gratis med færgerne for gående, cyklister og bilister med handicapparkeringskort. Landdistrikternes Fællesråd, Danske Rederier og transportministeren håber, at danskerne igen i år vil tage godt imod muligheden.

->

Konference sætter fokus på demokratisk og grøn erhvervsudvikling i landdistrikterne

Nu har du chancen for at blive klogere på, hvordan man kan koble den grønne omstilling med demokratisk ejerskab og skabe ny erhvervsudvikling i landdistrikterne. Landdistrikternes Fællesråd og Tænketanken Demokratisk Erhverv inviterer nemlig til en konference om grøn og demokratisk erhvervsudvikling.

->

Ny infrastrukturaftale vil skabe et mere sammenhængende land

Den nye aftale om fremtidens infrastruktur kommer til at binde landet bedre sammen, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter: Historisk aftale vil skabe flere decentrale uddannelsesmuligheder

Der er fortsat opbakning til regeringens decentraliseringmanøvre på uddannelsesområdet, som fredag blev forhandlet på plads. Ifølge Landdistrikternes Fællesråd tegner planen godt for unges muligheder for at tage en uddannelse.

->

Svar retur fra Landdistriktspuljen: Millioner på vej til udviklingsprojekter i landdistrikterne

I dag får 42 ansøgere til Indenrigs- og Boligministeriets Landdistriktspulje positivt svar på deres ansøgning. Projekterne fordeler sig over landdistrikter, områder med vindmøller og de danske småøer.

->

Ø-PAS lancerer ny strategi

Kribler det i fingrene for at få sand mellem tæerne og glasklart badevand? Besøg en af de mange Ø-PAS-forhandlere for at få inspiration til, hvordan din næste ø-ferie kan se ud.

->

Ærø Eksperimentet: Vi står sammen om at skabe en grønnere fremtid

Hvordan kan jeg som borger sænke mit CO2-udslip? Maja og Louise tager Ærøs borgere i hånden, så de i fællesskab kan blive bedre til at anvende og genanvende ressourcer for at nå CO2-målsætning

->

Landdistrikter: Politisk aftale vil sikre udddannelsesmuligheder til unge i hele Danmark

Med en ny aftale om optag på de gymnasiale uddannelser holder et politisk flertal hånden under gymnasiale uddannelser i land- og yderområder. Det møder ros fra Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter: Unge i hele landet bør kunne tage en ungdomsuddannelse lokalt

Der er et presserende behov for at sikre bedre rammer for at fastholde lokale ungdoms- og erhvervsuddannelser i hele Danmark. Det mener Landdistrikternes Fællesråd, som anbefaler blandt andet kapacitetsloft og bedre økonomiske rammer.

->

Landdistrikter: Gode tiltag i sommerpakke på trods af storbyfokus

Den nye sommerpakke er en kærkommen saltvandsindsprøjtning til kultur- og turismeerhvervet, men flere af sidste års succeser glimrer i deres fravær, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter: Vigtigt skridt med nye skattecentre, men flere statsjob nødvendige for bedre balance

I dag har regeringen fremlagt lokationerne for fire nye skattecentre i Frederikshavn, Svendborg, Ringe og Slagelse. Landdistrikternes Fællesråd glæder sig over initiativet og opfordrer til flere flytninger af arbejdspladser.

->

Fristen nærmer sig: Skal din landsby være Årets Landsby 2021?

Den 21. juni 2021. Sådan lyder fristen for at melde en kandidat på banen til prisen Årets Landsby 2021. I år hædrer prisen ’Den nytænkende landsby’, som har formået at omsætte coronakrisen til positive muligheder for sine indbyggere.

->

Landdistrikter storroser: Historisk udspil fra regeringen vil skabe et mere sammenhængende Danmark

Flere uddannelser skal ud i landet samtidig med, at lokalsamfund og bymidter skal styrkes. Sådan lyder det overordnede budskab i regeringens udspil, der vækker stor glæde hos Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter jubler: Nyt udspil vil styrke lånemuligheder

Regeringens udspil til at løse låneudfordringerne udenfor de største byer vækker stor glæde hos Landdistrikternes Fællesråd, der mener, at udspillet er »vidtrækkende« og »afgørende«.

->

Bekymring: Udrejsecenter vil svække bosætning og økonomi på Langeland

Regeringens planer om et udrejsecenter på sydspidsen af Langeland vækker bekymring hos Landdistrikternes Fællesråd, som frygter at bosætningen og ø-kommunens økonomi svækkes.

->

Partnerskab: Sådan får vi levende bymidter

Regeringens 'Partnerskab for levende bymidter' lancerer i dag sine anbefalinger til at løse de udfordringer, bymidter over hele landet står overfor. Landdistrikternes Fællesråd har siddet med om bordet og glæder sig over resultaterne.

->

Ramme for sommerpakke på plads: Her er landdistrikternes ønsker til udmøntningen

1,65 milliarder kroner skal erstatte de hidtidige hjælpepakker og komme de udsatte erhverv til livs med midler til blandt andet kultur og turisme. Landdistrikternes Fællesråd kommer med sine ønsker til udmøntningen af sommerpakken, der dog er bekymret for fokus på storbyerne.

->

Kom til møde i Netværk for Landdistriktskoordinatorer

Arbejder du med landdistriktsudvikling, og ønsker du at få ny viden og inspiration til udvikling af landdistrikterne i kommunen? Så tilmeld dig årets andet møde i Kommunernes Netværk for Landdistriktskoordinatorer den 20. maj 2021.

->

Nyt udspil viser vejen til et attraktivt uddannelsesliv i hele Danmark

Det skal være muligt at leve et helt uddannelsesliv i hele Danmark, mener Landdistrikternes Fællesråd, der lancerer nyt uddannelsesudspil.

->

Landdistrikternes Fællesråd konstituerer bestyrelse                  

Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse mødtes torsdag den 6. maj i Odder for at fordele udvalgsposter og hilse på de nye ansigter i bestyrelsen. Derudover blev borgmester i Samsø Kommune Marcel Meijer (S) genvalgt som næstformand.

->

Sommerpakke bør fremme turisme i hele Danmark

Lavere færgebilletter i ny sommerpakke vækker glæde hos Landdistrikternes Fællesråd, der dog bekymrer sig over det manglende fokus på turisterhverv uden for storbyerne.

->

Vinbonden på Årø vil crowdfunde sig til et nyt brændevinseventyr

I seks år har ægteparret Jakob og Lisbeth Lei produceret vin på det danske klimas betingelser fra deres vingård på Årø. Nu vil de tage skridtet videre og crowdfunde sig til den kapital, der skal finansiere næste satsning: Brændevin.

->

Newsletter

signup