Vejafgift for lastbiler sender den største regning til yderområder

Landdistrikternes Fællesråd frygter, at den netop vedtaget vejafgift for lastbiler vil betyde færre arbejdspladser og i nogle tilfælde lukninger af virksomheder i landdistrikterne. Det vil trække Danmark mere skævt, mener formand Steffen Damsgaard.

->

Landdistrikter: Positivt med løft af særtilskudspulje i økonomiaftale, men der er behov for mere

Økonomien er fortsat stram i forhold til at imødekomme de stigende udgifter til bl.a. ældre og udsatte borgere i landdistrikterne, men det er positivt, at man hæver særtilskudspuljen til 734 mio. kr. Det er reaktionen fra Landdistrikternes Fællesråd ovenpå økonomiaftalen for 2024 mellem regeringen og kommunerne.

->

Skal din by løbe med titlen som Årets Landsby 2023?

Send en ansøgning inden d. 14. juni kl. 12 for at komme i betragtning til Årets Landsby 2023. I år uddeles prisen under temaet ”En landsby, der står sammen gennem energikrisen.”

->

Bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd genvinder mandat

På generalforsamlingen den 12. maj i Skive blev alle de opstillede genvalgt til bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd, som dermed tager hul på en ny bestyrelsessæson med et stærkt mandat i ryggen.

->

Green New Deal skal løfte landdistrikterne frem mod 2030

Der skal være bedre balance mellem byrder og gevinster, når det gælder den grønne omstilling, mener Landdistrikternes Fællesråd, der lancerer en grøn helhedsplan for de danske landdistrikter under navnet Green New Deal.

->

Presseinvitation: Partiledere og ministre i debat om et land i balance

Balancen mellem land og by er igen kommet på dagsordenen i en tid, hvor landsbyskoler lukker, busruter nedlægges og erhvervslivet i landdistrikterne er presset. Vær med, når partiledere og andre beslutningstagere diskuterer et land i balance fredag den 12. maj i Skive.

->

Landdistrikter i jubel: Forligskreds sadler om på ejendomsvurderinger af landejendomme

Efter stor kritik fra blandt andre Landdistrikternes Fællesråd, har skatteministeren og forligskredsen nu besluttet at ændre i ejendomsvurderinger for landejendomme.

->

38 borgmestre og Landdistrikternes Fællesråd i fælles opråb om de nye ejendomsvurdering: Træk i den politiske nødbremse

I et brev til skatteminister Jeppe Bruus (S), landdistriktsminister Louise Schack Elholm (V), Skatteudvalget og Udvalget for Landdistrikter og Øer retter 38 borgmestre og Landdistrikternes Fællesråd en skarp kritik af de nye ejendomsvurderinger af landejendomme. Læs brevet i dets fulde længde nedenfor.

->

Landdistrikter: Fine lokale initiativer i stram finanslov

Set i lyset af årets stramme finanslov er der flere gode landdistriktsinitiativer, mener Landdistrikternes Fællesråd. Dog savner formanden fuldt landevejsprincip og grønne tiltag for landdistrikterne.

->

Hvor ligger Årets Landsby 2023?

Nu skydes kapløbet om at blive Årets Landsby 2023 i gang. I år hædrer prisen ”En landsby, der står sammen gennem energikrisen” og dermed landsbyer, der har formået at komme styrket og grønnere gennem energikrisen.

->

Landdistrikter: Folketinget bør trække i politisk nødbremse på ejendomsvurderinger

Både SF, Dansk Folkeparti Danmarksdemokraterne og regeringspartiet Moderaterne åbner nu op for justeringer af regler for omkategoriseringer af landejendomme. Det vækker glæde hos Landdistrikternes Fællesråd, der håber, at flere partier følger trop.

->

Landdistrikter: Nye ejendomsvurderinger risikerer at bremse ny bosætning på landet

Nu vil ejere af mindre landbrug kunne modtage svar på, om deres bolig i fremtiden bliver omkategoriseret til ejerbolig og som følge heraf væsentligt dyrere. Det møder stor kritik fra Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter: Kilometerafgift vil ramme geografisk skævt

Aftalen om en ny kilometerafgift på lastbiler kommer til at gøre ondt på landdistrikternes erhvervsliv og går stik imod regeringens egen ambition om et Danmark i geografisk balance. Sådan lyder budskabet fra Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter om sundhedsstrukturkommission: Frygter endnu en centraliseringsmanøvre

Det er afgørende, at sundhedsstrukturkommissionen har fokus på geografisk ulighed i sundhed og mere nærhed, mener Landdistrikternes Fællesråd, der frygter for yderligere centralisering af sundhedsvæsenet.

->

Stram finanslov med gode landdistriktsinitiativer

Regeringen har fremlagt sit finanslovforslag, der rummer flere gode initiativer på landdistriktsområdet. Dog savner formanden for Landdistrikternes Fællesråd både fuldt landevejsprincip og grønne tiltag for landdistrikterne.

->

Landdistrikternes Fællesråd lancerer nyt landsbynetværk

Over hele landet lægger landsbyernes frivillige enorme kræfter i at udvikle deres lokalområde. Dét arbejde genererer viden, erfaringer og nye løsninger, som fortjener at blive delt landsbyer imellem. Derfor etablerer Landdistrikternes Fællesråd et nyt landsbynetværk. Tilmeldingen er åben.

->

Gode landdistriktsinitiativer i ellers stram finanslov

Bredbåndspulje og midler til landsbyfornyelse er en del af finanslovsforslaget, som regeringen præsenterer inden længe. Det møder ros fra Landdistrikternes Fællesråd, der dog havde håbet at se flere initiativer målrettet landdistrikterne.

->

Indenrigsluftfart binder Danmark sammen – i dag er dele af landet helt afkoblet

Det er afgørende for erhvervslivet og turismen, at der er mulighed for at flyve indenrigs mellem landsdele. Desværre står midt- og vestjyderne til at blive afkoblet efter lukningen af Midtjyllands Lufthavn. Landdistrikternes Fællesråd efterlyser politisk håndsrækning på lige fod med andre indenrigsruter.

->

Her er de tre finalister til Årets Ø 2023

I et flot ansøgerfelt er Fur, Hjarnø og Omø blevet valgt som de tre finalister, der skal kæmpe om titlen som Årets Ø 2023 – med en præmiesum på 50.000 kr. og en stor fest for hele øen.

->

Forenet Kredit og Landdistrikternes Fællesråd vil sætte skub i den grønne boligrotation i landdistrikterne

Seniorer skal kunne blive gamle i deres lokalområder i attraktive og klimavenlige seniorboliger, og energirenovering skal i fokus, når familiehuse i landsbyerne frigives til børnefamilier. Det er ambitionen i et nyt projekt, som Landdistrikternes Fællesråd og Forenet Kredit står bag.

->

Presseinvitation: Landdistriktsminister besøger landsbyen Givskud sammen med Landdistrikternes Fællesråd og Forenet Kredit

Kirkeminister, minister for landdistrikter og minister for nordisk samarbejde Louise Schack Elholm (V) besøger landsbyen Givskud sammen med Landdistrikternes Fællesråd og Forenet Kredit for at tale om boligrotation og energirenoveringer i landdistrikterne.

->

Landdistrikter: Nødvendig inflationshjælp med gode landdistriktstiltag

Inflationspakken kommer ikke en dag for tidligt og rummer gode elementer for landdistrikterne, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Dog savner formanden fokus på civilsamfundets selvejende institutioner og forsamlingshuse.

->

»Mange unge er vokset op med idéen om, at hvis du blev på landet, er du en af dem, der ikke lykkedes«

Sociolog Eva Mærsk har skrevet ph.d. om dem, alle kommuner vil have flere af: De unge. Hendes bedste råd lyder kort og godt: Lad de unge rejse væk, men hold kontakten til dem, mens I bygger et godt sted, de kan vende hjem til.

->

13 forslag skal gøre boliger i landdistrikterne grønnere

Grønt håndværkerfradrag i landdistrikterne og grønne screeninger af huse uden fjernvarme er blandt de 13 konkrete forslag i et nyt energiudspil, som Landdistrikternes Fællesråd og Finans Danmark lancerer i dag. Initiativerne i udspillet skal bidrage til at gøre boliger i landdistrikterne grønnere og hjælpe Danmark med at blive uafhængig af russisk olie og gas.

->

Forskningsstudie fra Nakskov: Mellem decentralisering og centralisering

I 2019 flyttede Nota fra Østerbro til Nakskov som led i udflytningsaftalen Bedre Balance 2. Antropolog og lokalsamfundsforsker Birgitte Romme Larsen rejste med for at studere mødet mellem en statsinstitution og lokalsamfundet i Nakskov. Her mødte hun en udflyttet institution i et konstant limbo mellem lokale normsæt og centrale regelsæt.

->

Newsletter

signup