Landdistrikter: God balance i placering af nærpolitistationer

Det er positivt, at der åbner mere end 16 nærpolitistationer uden for hovedstadsområdet, men åbningstiderne er stadig for korte. Sådan lyder meldingen fra Landdistrikternes Fællesråd efter offentliggørelse af placeringer.

->

Bor du i Årets Landsby 2021?

Landsbyer over hele landet skal nu til at spidse pennen, hvis de vil med i kapløbet om at blive Årets Landsby. I år hædrer prisen ’Den nytænkende landsby’, som har formået at omsætte coronakrisen til positive muligheder for sine indbyggere.

->

Landdistrikternes Fællesråd vælger nye medlemmer til bestyrelsen

Landdistrikternes Fællesråds generalforsamling løb af stablen fredag, hvor flere bestyrelsesposter var på valg. Flere medlemmer blev genvalgt, men der er også en række nye ansigter at finde i bestyrelsen hos Landdistrikternes Fællesråd.

->

Infrastrukturplan rummer gode skridt mod et mere sammenhængende land

Regeringen har i dag præsenteret sin plan for infrastruktur i Danmark. Planen rummer en række gode forslag i forhold til at skabe et mere sammenhængende land. Sådan lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd.

->

Hjemmearbejde rummer potentiale for ny bosætningsstruktur

Ny analyse viser, at mere hjemmearbejde kan udløse en stor samfundsmæssig gevinst. De afledte effekter af mere hjemmearbejde har så positive indvirkninger på vores samfund, at vi ikke må overse dem, mener formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

->

Kick-off: Frem med de magiske oplevelser!

React 1.2 er titlen på et nyt dansk-tysk projekt, hvor lokale oplevelses- og turismevirksomheder går sammen om at styrke både produkt og synlighed til gavn for bundlinje og den fælles lokale turismeudvikling.

->

Landdistrikter: Ambitiøse EU-mål for digitalisering bør indfries med Bredbåndspuljen

Alle EU-husstande skal senest i 2030 være dækket med gigabit-bredbåndsforbindelse. Sådan lyder EU-Kommissionens nye målsætning for digitaliseringen af EU. Glædelig nyhed, der understreger behovet for en national bredbåndspulje i mange år frem, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Mikroturismens potentialer blev sat under lup

Coronalukket eller ej - turismeudviklingen i Danmark sprudler under overfladen. Lokale turistaktører samt politisk og fagligt hold delte erfaringer og tendenser til den digitale mikroturismekonference arrangeret af Partnerskab for Mikroturisme.

->

Landdistrikter: Lad os gentage succesen fra sidste år med en ny sommerpakke

I slutningen af februar blev sommerpakken evalueret under en høring i Folketinget. Især ét punkt var der bred enighed om: Lyt til erfaringerne fra sidste år og genindfør sommerpakken for 2021.

->

Landdistrikter roser: DF-udspil vil skabe nærhed og udvikling

Dansk Folkeparti har i dag fremlagt sit bud på en nærhedsreform, der rummer flere positive og konkrete forslag, som vil komme landdistrikterne til gavn og medvirke til et land i balance, lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistriktspuljens ansøgningsfrist forlænges

Som følge af tekniske problemer med ansøgningsportalen er fristen for at ansøge om støtte fra Landdistriktspuljen forlænget til 7. april. Det oplyser Bolig- og Planstyrelsen.

->

Landdistrikterne ønsker genåbning af gågadens butikker og mulighed for mere åbning i kommuner med lav smitte

Ekspertgruppen for COVID-19 har fremlagt deres foreløbige anbefalinger forud for en eventuel genåbningsplan. Formand for Landdistrikternes Fællesråd håber, at de samme regler for akut kommunal nedlukning kan gælde ved genåbning.

->

Afhænger dine muligheder af dit postnummer? Ny undersøgelse sætter fokus på forskellene mellem land og by

Debatten om landdistrikterne fylder. Og med god grund. Landbrug & Fødevarer og Landdistrikternes Fællesråd stiller skarpt på, hvad danskere i by og på land mener om deres muligheder og det samfund, de er en del af.

->

I dag åbnes der for ansøgninger til Landdistriktspuljen

13,5 millioner kroner skal fordeles ud over landets projekter på årets første af i alt tre runder i Landdistriktspuljen

->

Et vanvittigt valg og en familie af øboer blev født

Beslutningen om at forene to familier fra hver sin del af landet i en villa på Samsø blev taget en frostkold januar uden megen betænkningstid. Natur, landsbyidyl og havet tæt på - og tilmed til at betale. Muligheden for et liv i et lavere gear syntes uimodståelig.

->

Klar besked i sagen om børnekræftafdelinger: Vi ønsker et decentralt sundhedssystem

Sundhedsstyrelsen har skiftet kurs i sagen om landets børnekræftafdelinger. Centraliseringsplanerne er sløjfet og erstattet af en ny dagsorden med kvalitet og samarbejde mellem landets fire centre for børnekræft. Stærke signaler fra både civilsamfundet og eksperter rundt i landet til Christiansborg, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

->

Kom med til workshop: Sådan forløser vi mikroturismens potentialer

Autentiske oplevelser er i stigende grad på turisternes dagsorden, når de besøger Danmark. Heri ligger et nyt erhvervseventyr for landdistrikterne, som rummer store potentialer for at imødekomme efterspørgslen. Derfor inviterer Partnerskab for Mikroturisme til en digital konference med workshop om mikroturisme.

->

Millioner på vej til cyklisme uden for de store byer

Tilbage i december afsatte aftalepartierne bag Aftale om grøn omstilling af vejtransporten samlet 520 millioner kroner til at fremme cyklisme. Nu bliver der udmøntet midler til 20 cykelprojekter uden for de store byer. Stærkt signal til landdistrikterne, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Medlemmerne får ordet: »Nogle gange betaler det sig at tænke stort«

Som landdistriktskommune skal man ikke have mindreværdskomplekser, men udvikle med afsæt i de stedbundne kvaliteter. Det mener Tønders borgmester Henrik Frandsen, der står i spidsen for Danmarks største udviklingsprojekt af et unikt område.

->

Nyt projekt vil bane vej for lokalt iværksætteri med lokal kapital

Danskerne skal i langt højere grad end i dag have mulighed for at investere i lokalt iværksætteri. Sådan lyder meldingen fra Dansk Industri, Landdistrikternes Fællesråd og Dansk Iværksætter Forening, som i fællesskab igangsætter nyt projekt om crowdfunding i landdistrikterne.

->

Konference gjorde os klogere på samskabelse og bæredygtig turisme

Cirkulære mindsets og åben dialog var på dagsorden til en digital konference om turismeudvikling i TOURBO-regi, der bød på erfaringsudveksling fra en bred vifte af best-practice cases og ved professor Anne-Mette Hjalager.

->

Ny gasledning vil skabe vækst og udvikling på Lolland-Falster

Regeringen vil anlægge en gasledning, som fra 2024 kommer til at forsyne Lolland-Falster med grønnere energi. Det vækker glæde hos Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter: Tillykke med ministerposten, Kaare Dybvad

Torsdag omrokerede regeringen. Et nyt ministerium er bl.a. nedsat for at styrke balancen mellem land og by. Landdistrikternes Fællesråd har store forventninger til den nye minister og håber, at regeringen vil løfte området.

->

Bliv en del af Kommunernes Netværk for Landdistriktskoordinatorer

Arbejder du med landdistriktsudvikling, og ønsker du at få ny viden og inspiration til udvikling af landdistrikterne i kommunen? Så tilmeld dig årets første møde i Kommunernes Netværk for Landdistriktskoordinatorer den 28. januar 2021.

->

Digital konference stiller skarpt på samskabelse og turismeudvikling     

Hvordan styrkes dialogen og samarbejdet mellem offentlige og private turismeaktører? Hvorfor giver det mening at stille skarpt på tværsektorielt samarbejde, når man skal udvikle lokale og bæredygtige turismeinitiativer? Det er nogle af de spørgsmål, konferencen giver nye perspektiver på.

->

Newsletter

signup