Digital konference stiller skarpt på samskabelse og turismeudvikling     

Hvordan styrkes dialogen og samarbejdet mellem offentlige og private turismeaktører? Hvorfor giver det mening at stille skarpt på tværsektorielt samarbejde, når man skal udvikle lokale og bæredygtige turismeinitiativer? Det er nogle af de spørgsmål, konferencen giver nye perspektiver på.

->

#Viudviklerpålandet: Det kræver hårdt arbejde at nå hertil – men vi har mange at takke for, at det er sket

Maskinfabrikken Zebotek A/S i Bredebro i Tønder Kommune har rygende travlt. Virksomheden er gået fri af de værste dyk fra et coronaramt samfund og har formået at holde væksten i både produktion og medarbejderstab.

->

Landdistrikter: Vigtige signaler om decentralisering i statsministerens nytårstale

Sammenhængen på tværs af landet og øget decentralisering var i fokus, da statsminister Mette Frederiksen (S) fredag aften holdt sin anden nytårstale. Regeringen er på vej med nye initiativer, der skal bringe nærheden tilbage. Budskaberne bliver modtaget med klapsalver fra Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistriktsmillioner på vej til projekter i hele Danmark

8,2 millioner kroner helt præcist er på vej til at gøre godt i landdistrikterne. Landdistriktspuljen er blevet fordelt på 36 projekter i hele landet, der bl.a. har til formål at bringe nærheden tilbage i lokalsamfundet.

->

Nye infostandere skal styrke turismen på småøer

Når man ankommer til enten Fejø eller Mandø, skal det ikke længere være svært at finde information om øen eller inspiration til aktiviteter. Det er formålet med to nye infostandere, som netop er blevet opsat på de to danske øer.

->

Region Sjælland melder sig ind i Landdistrikternes Fællesråd

Fra årsskiftet bliver Region Sjælland medlem af Landdistrikternes Fællesråd, der dermed kan byde fjerde region velkommen i medlemsskaren.

->

»Vores venner kunne godt se ideen i at bryde ud af hamsterhjulet«

En ejerlejlighed i Sydhavnen blev skiftet ud med to hektar charmerende naturcampingplads på Fejø. Vi har mødt et par, der har truffet valget om at bytte københavnerlivet ud med livet som øbo.

->

Landdistrikter roser politiforlig: Bringer trygheden tilbage

Hos Landdistrikternes Fællesråd glæder formanden sig over politiforliget, som bl.a. betyder 20 nye nærpolitistationer, hvoraf 16 ligger uden for de største byer.

->

Konference satte mikroturismens potentialer på programmet

Den nationale mikroturismekonference rykkede ind i et digitalt konferencerum med over hundrede deltagere. Optimismen på mikroturismens vegne var intakt, og inspirationen strømmede ud ad skærmen.

->

»Jeg kan mærke mine skuldre falde ti centimeter, når vi kører over Dronning Alexandrines bro«

Corona har gjort hjemmearbejde til kutyme, og det puster til lysten for at skifte stenbroen ud med ølivet. Vi har mødt en af dem, der har gjort tanken til virkelighed.

->

Landdistrikter: Finanslov uden store skridt til decentralisering

Bredbåndspuljen overlever, nedrivningspuljen styrkes, og en cykelpulje ser dagens lys. Men ellers kommer finansloven for 2021 ikke til for alvor at sætte gang i en omfattende decentralisering. Sådan lyder budskabet fra Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter og Finans Danmark: Her er seks veje til grønnere landdistrikter

Fradrag til nedrivning af bygninger i meget dårlig energimæssig stand og muligheden for at spare håndværkerfradraget op over flere år er blandt en række nye forslag, der skal hjælpe danskerne i landdistrikterne med at energirenovere deres boliger og bidrage til den grønne omstilling.

->

Landdistrikter roser V-udspil: Skaber bedre balance

Venstres finanslovsudspil rummer flere konkrete forslag, som vil komme landdistrikterne til gavn, lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd.

->

Med bæredygtighed og kvalitet i fokus: Rømø Rejer Aps åbner snart

Regeringens nye grønne pulje til de lokale aktionsgrupper har allerede ydet støtte til de første projekter i landdistrikterne. Et af dem ligger ved Vadehavet.

->

Digital konference sætter fokus på mikroturisme

Turister i Danmark foretrækker i stigende grad autentiske oplevelser og søger mod landdistrikterne for at få dem. Disse potentialer skal forløses, og det danner baggrund for Partnerskab for Mikroturisme, der nu inviterer til national konference som afholdes digitalt.

->

Landdistrikter: Gode takter i regeringsudspil om grøn genstart

Der er flere positive elementer i det udspil om genstart af dansk økonomi, regeringen netop har fremlagt, mener Landdistrikternes Fællesråd. Rådet fremhæver bl.a. forhøjelse af boligjob-ordningen og 2 mia. kr. til omstillingsindsatser i de områder af Danmark, der lige nu er hårdest ramt af krisen.

->

Landdistrikter: Fuld erstatning til minkavlere og langsigtet politisk plan for varige arbejdspladser

Minkavlerne bør få fuld erstatning efter reglerne for ekspropriation, og der skal udarbejdes en politisk plan for et fremtidssikret erhvervsliv i de berørte kommuner, mener formand for Landdistrikternes Fællesråd.

->

Trods rekordmange ansøgninger: Regeringen vil sløjfe Bredbåndspuljen

I år har Bredbåndspuljen modtaget rekordmange ansøgere. Det viser, at behovet for puljen er stort, understreger formand for Landdistrikternes Fællesråd og advarer mod tab af vækst, arbejdspladser og bosætning i landdistrikterne, hvis Bredbåndspuljen sløjfes.

->

Landdistrikter: Ny redegørelse understreger behov for decentraliseringsreformer

Centraliseringen er slået igennem i landdistrikterne, der havde en lavere vækst end byerne frem mod corona-krisen. Det fremgår af Erhvervsministeriets årlige regional- og landdistriktspolitiske redegørelse. Der er behov for strukturelle reformer, mener Landdistrikternes Fællesråd, som efterspørger landdistriktsudspil fra regeringen.

->

Fælles opfordring: Pas på den regionale balance i CO2-afgift

I en ny måling siger et markant flertal af danskerne, at en ny CO2-afgift ikke må skævvride Danmark regionalt. Det er der dog en overhængende risiko for, viser en analyse fra Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug & Fødevarer. Derfor anbefaler de to organisationer nu, at de eksisterende krav til en grøn skattereform bliver suppleret med et princip om regional balance.

->

Landdistrikter: Ros til politisk flertal for at fastholde sommerhusudlejning på 41 uger

Der er ros til et bredt politisk flertal for fortsat at ville lade danskerne leje deres sommerhuse ud i op til 41 uger om året. Det vil fastholde væksten også i ydersæsonen, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Digitalt Landsbytopmøde sætter fokus på grøn omstilling på landet

Landdistrikterne rummer store potentialer for at samtænke grøn omstilling og lokal udvikling. Derfor afholder Landdistrikternes Fællesråd et digitalt Landsbytopmøde med fokus på, hvordan landsbyerne kan udvikle sig bæredygtigt.

->

Ny frilandsbyordning vil skabe radikal forandring i landdistrikterne

Landdistriktspolitikken trænger til nytænkning. Derfor foreslår Landdistrikternes Fællesråd, Sammenslutningen af Danske Småøer og Københavns Universitet, at regeringen og Folketinget laver en frilandsbyordning, som skal give landsbyerne mod på at afprøve nye veje for landdistriktsudviklingen.

->

Tag med på kajaktur i Det Sydfynske Øhav

I løbet af sommeren har et stigende antal danskere udforsket Det Sydfynske Øhav, og tendensen ser ud til at fortsætte ind i efteråret. Det milde vejr rummer nemlig gode muligheder for at begive sig ud på bølgerne og opleve mere af det danske ørige.

->

Landdistrikter: Stærkt frikommune-forslag fra regeringen

Syv danske kommuner skal have fuldstændig frihed på enten folkeskole-, dagtilbud- eller ældreområdet. Sådan lyder forslaget fra statsminister Mette Frederiksen (S) i hendes tale under Folketingets åbning.

->

Newsletter

signup