Crowdfunding event på Tøystrup Gods i Faaborg-Midtfyn

Iværksættere, fagfolk eller blot nysgerrige inviteres til event om crowdfundings potentialer som finansieringsmulighed som del af nationalt projekt.

->

Presseinvitation: Landdistriktsforskningens Dag 2021

Videnskab møder praksis til Landdistriktsforskningens Dag torsdag d. 16. september i Odder. Formålet er at skabe nærhed, sammenhæng og bæredygtig udvikling i landdistrikterne via dialog mellem videnskaben og den praksisnære virkelighed.

->

Landdistrikter roser nyt landbrugsudspil fra blå blok: Holder hånden under arbejdspladser

Det nye landbrugsudspil, som de borgerlige partier fremlagde fredag, sikrer finansieringen af den grønne omstilling og holder samtidig hånden under tusindvis af arbejdspladser udenfor de største byer, vurderer Landdistrikternes Fællesråd.

->

Evaluering dumper brugen af landdistriktsfilter: Behov for at gøre ordningen obligatorisk

En ny evaluering slår fast, at ministeriernes anvendelse af det såkaldte landdistriktsfilter er både varierende og yderst begrænset. Landdistrikternes Fællesråd, Radikale Venstre og SF kalder den nuværende praksis bekymrende og peger på behov for at gøre ordningen obligatorisk.

->

Landdistrikternes Fællesråd ansætter ny sekretariatschef

Fra den 1. oktober er der en ny person i spidsen for Landdistrikternes Fællesråds sekretariat, når Rasmus Katholm tiltræder stillingen som sekretariatschef

->

Landdistrikter til regeringen: En landbrugsaftale må ikke koste arbejdspladser i landdistrikterne

Med et nyt forhandlingsultimatum i landbrugsforhandlingerne risikerer regeringen at lande en aftale, der kan koste tusindvis af arbejdspladser i landdistrikterne og skaber usikre rammevilkår for erhvervet, advarer Landdistrikternes Fællesråd.

->

17 vanskeligt stillede kommuner får økonomisk håndsrækning i særtilskudspuljen

Der er uddelt særtilskud for i alt 360,4 millioner kroner til 17 vanskeligt stillede kommuner, mens tre kommuner også får mulighed for et udviklingspartnerskab. Det vil ifølge Landdistrikternes Fællesråd medvirke til at sikre decentrale velfærdstilbud og et mere balanceret Danmarkskort.

->

Landdistrikter: Med årets finanslovsudspil sætter regeringen delvis handling bag de decentrale ambitioner

To milliarder kroner frem mod 2025 skal finansiere regeringens decentrale ambitioner og skabe et mere sammenhængende Danmark. Desværre glimrer bredbåndspuljen med sit fravær, lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd.

->

Årets Landsby 2021 er Stjær i Skanderborg Kommune

Landsbyen Stjær vinder prisen som Årets Landsby 2021. Prisen uddeles af Landdistrikternes Fællesråd, Landsforeningen Landsbyerne i Danmark i samarbejde med Forenet Kredit, foreningen bag Nykredit og Totalkredit.

->

Hvem skal have Landdistriktsprisen 2021?

Kender du en lokal ildsjæl, forening, virksomhed eller kommune, som har gjort noget ekstraordinært for udviklingen af attraktive lokalsamfund i landdistrikterne? Så er det nu, du skal nominere dem til Landdistriktsprisen 2021.

->

Stjær: ”Vi står på skuldrene af gamle traditioner, men igennem klimakrisen går vi gerne forrest”

Klima har været rammen om Stjærs arbejde med blandt andet bosætning, trivsel og skoleudvikling – for det er de bæredygtige principper, der skal sikre landsbyen i fremtiden. Dét skulle de bruge en formiddag i august på at vise frem for komitéen bag Årets Landsby 2021.

->

Skovsgård: ”Papirclipsen er norsk for sammenhold – så den må være Skovsgårds vartegn”

Socialøkonomisk virksomhed, inklusion og trivsel er nogle af hjørnestenene i den perle af en landsby, som komitéen for Årets Landsby 2021 besøgte en lørdag eftermiddag i august. Skovsgård i Jammerbugt Kommune har fundet sin helt egen vej til finalen i konkurrencen og til udviklingen af deres lokalområde.

->

Årets Landsby 2021: ”Det er ikke nok at sige, at området er smukt og har en fin historie. Vi er nødt til at gøre noget mere”

I det sønderjyske grænseland er en gruppe landsbyer om projektet Broagerland 3.0 gået sammen, der handler om at udvikle nye bo- og arbejdsfællesskaber på landet. En fredag i august var bedømmelseskomitéen bag Årets Landsby på besøg.

->

Presseinvitation: Bedømmelseskomité på besøg hos finalister til Årets Landsby 2021

Jagten på Årets Landsby 2021 er i fuld gang. Lørdag besøger bedømmelseskomitéen to af finalisterne til prisen, nemlig landsbyen Stjær i Skanderborg Kommune og landsbyen Skovsgård i Jammerbugt Kommune.

->

Presseinvitation: Bedømmelseskomité på besøg hos sønderjysk finalist til Årets Landsby 2021

Jagten på Årets Landsby 2021 er i fuld gang. Fredag besøger bedømmelseskomitéen en af finalisterne til prisen, nemlig landsbyklyngen Broagerland i Sønderborg Kommune.

->

Så åbner Landdistriktspuljen for tredje runde

Torsdag åbnede Landdistriktspuljen for tredje ansøgningsrunde. Denne gang er der 16,7 mio. kr. på spil til at styrke den lokale udvikling og den frivillige indsats i de danske landdistrikter.

->

Politiske ambitioner til trods: Unge søger stadig mod studiemiljøer i de største studiebyer

En risiko for at gøre hele samfundet fattigere, kalder formanden for Landdistrikternes Fællesråd den kedelige tendens.

->

Landdistriktsforskningens Dag forener videnskab og praksis

Videncenter for Landdistrikter inviterer til Landdistriktsforskningens Dag 16. september kl. 10-15:30 i Kulturkøkkenet Odder. Dagen sætter fokus på, hvordan videnspotentialet i landdistrikterne kan udnyttes, samt hvordan praktikere i højere grad kan tage landdistriktsforskningen i brug.

->

Her er finalisterne til Årets Landsby 2021

Nye bo- og arbejdsfællesskaber, digital kirkekaffe og grønne handleplaner sikrede en finaleplads til Broagerland, Skovsgård og Stjær i Årets Landsby 2021

->

Gratis færger til danske øer vil sætte skub i ø-turisme

For at booste ø-turismen bliver det igen i år muligt at sejle gratis med færgerne for gående, cyklister og bilister med handicapparkeringskort. Landdistrikternes Fællesråd, Danske Rederier og transportministeren håber, at danskerne igen i år vil tage godt imod muligheden.

->

Konference sætter fokus på demokratisk og grøn erhvervsudvikling i landdistrikterne

Nu har du chancen for at blive klogere på, hvordan man kan koble den grønne omstilling med demokratisk ejerskab og skabe ny erhvervsudvikling i landdistrikterne. Landdistrikternes Fællesråd og Tænketanken Demokratisk Erhverv inviterer nemlig til en konference om grøn og demokratisk erhvervsudvikling.

->

Ny infrastrukturaftale vil skabe et mere sammenhængende land

Den nye aftale om fremtidens infrastruktur kommer til at binde landet bedre sammen, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter: Historisk aftale vil skabe flere decentrale uddannelsesmuligheder

Der er fortsat opbakning til regeringens decentraliseringmanøvre på uddannelsesområdet, som fredag blev forhandlet på plads. Ifølge Landdistrikternes Fællesråd tegner planen godt for unges muligheder for at tage en uddannelse.

->

Svar retur fra Landdistriktspuljen: Millioner på vej til udviklingsprojekter i landdistrikterne

I dag får 42 ansøgere til Indenrigs- og Boligministeriets Landdistriktspulje positivt svar på deres ansøgning. Projekterne fordeler sig over landdistrikter, områder med vindmøller og de danske småøer.

->

Ø-PAS lancerer ny strategi

Kribler det i fingrene for at få sand mellem tæerne og glasklart badevand? Besøg en af de mange Ø-PAS-forhandlere for at få inspiration til, hvordan din næste ø-ferie kan se ud.

->

Newsletter

signup