Svar retur fra Landdistriktspuljen: Millioner på vej til udviklingsprojekter i landdistrikterne

I dag får 42 ansøgere til Indenrigs- og Boligministeriets Landdistriktspulje positivt svar på deres ansøgning. Projekterne fordeler sig over landdistrikter, områder med vindmøller og de danske småøer.

->

Ø-PAS lancerer ny strategi

Kribler det i fingrene for at få sand mellem tæerne og glasklart badevand? Besøg en af de mange Ø-PAS-forhandlere for at få inspiration til, hvordan din næste ø-ferie kan se ud.

->

Ærø Eksperimentet: Vi står sammen om at skabe en grønnere fremtid

Hvordan kan jeg som borger sænke mit CO2-udslip? Maja og Louise tager Ærøs borgere i hånden, så de i fællesskab kan blive bedre til at anvende og genanvende ressourcer for at nå CO2-målsætning

->

Landdistrikter: Politisk aftale vil sikre udddannelsesmuligheder til unge i hele Danmark

Med en ny aftale om optag på de gymnasiale uddannelser holder et politisk flertal hånden under gymnasiale uddannelser i land- og yderområder. Det møder ros fra Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter: Unge i hele landet bør kunne tage en ungdomsuddannelse lokalt

Der er et presserende behov for at sikre bedre rammer for at fastholde lokale ungdoms- og erhvervsuddannelser i hele Danmark. Det mener Landdistrikternes Fællesråd, som anbefaler blandt andet kapacitetsloft og bedre økonomiske rammer.

->

Landdistrikter: Gode tiltag i sommerpakke på trods af storbyfokus

Den nye sommerpakke er en kærkommen saltvandsindsprøjtning til kultur- og turismeerhvervet, men flere af sidste års succeser glimrer i deres fravær, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter: Vigtigt skridt med nye skattecentre, men flere statsjob nødvendige for bedre balance

I dag har regeringen fremlagt lokationerne for fire nye skattecentre i Frederikshavn, Svendborg, Ringe og Slagelse. Landdistrikternes Fællesråd glæder sig over initiativet og opfordrer til flere flytninger af arbejdspladser.

->

Fristen nærmer sig: Skal din landsby være Årets Landsby 2021?

Den 21. juni 2021. Sådan lyder fristen for at melde en kandidat på banen til prisen Årets Landsby 2021. I år hædrer prisen ’Den nytænkende landsby’, som har formået at omsætte coronakrisen til positive muligheder for sine indbyggere.

->

Landdistrikter storroser: Historisk udspil fra regeringen vil skabe et mere sammenhængende Danmark

Flere uddannelser skal ud i landet samtidig med, at lokalsamfund og bymidter skal styrkes. Sådan lyder det overordnede budskab i regeringens udspil, der vækker stor glæde hos Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter jubler: Nyt udspil vil styrke lånemuligheder

Regeringens udspil til at løse låneudfordringerne udenfor de største byer vækker stor glæde hos Landdistrikternes Fællesråd, der mener, at udspillet er »vidtrækkende« og »afgørende«.

->

Bekymring: Udrejsecenter vil svække bosætning og økonomi på Langeland

Regeringens planer om et udrejsecenter på sydspidsen af Langeland vækker bekymring hos Landdistrikternes Fællesråd, som frygter at bosætningen og ø-kommunens økonomi svækkes.

->

Partnerskab: Sådan får vi levende bymidter

Regeringens 'Partnerskab for levende bymidter' lancerer i dag sine anbefalinger til at løse de udfordringer, bymidter over hele landet står overfor. Landdistrikternes Fællesråd har siddet med om bordet og glæder sig over resultaterne.

->

Ramme for sommerpakke på plads: Her er landdistrikternes ønsker til udmøntningen

1,65 milliarder kroner skal erstatte de hidtidige hjælpepakker og komme de udsatte erhverv til livs med midler til blandt andet kultur og turisme. Landdistrikternes Fællesråd kommer med sine ønsker til udmøntningen af sommerpakken, der dog er bekymret for fokus på storbyerne.

->

Kom til møde i Netværk for Landdistriktskoordinatorer

Arbejder du med landdistriktsudvikling, og ønsker du at få ny viden og inspiration til udvikling af landdistrikterne i kommunen? Så tilmeld dig årets andet møde i Kommunernes Netværk for Landdistriktskoordinatorer den 20. maj 2021.

->

Nyt udspil viser vejen til et attraktivt uddannelsesliv i hele Danmark

Det skal være muligt at leve et helt uddannelsesliv i hele Danmark, mener Landdistrikternes Fællesråd, der lancerer nyt uddannelsesudspil.

->

Landdistrikternes Fællesråd konstituerer bestyrelse                  

Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse mødtes torsdag den 6. maj i Odder for at fordele udvalgsposter og hilse på de nye ansigter i bestyrelsen. Derudover blev borgmester i Samsø Kommune Marcel Meijer (S) genvalgt som næstformand.

->

Sommerpakke bør fremme turisme i hele Danmark

Lavere færgebilletter i ny sommerpakke vækker glæde hos Landdistrikternes Fællesråd, der dog bekymrer sig over det manglende fokus på turisterhverv uden for storbyerne.

->

Christiane vil gøre dine børns leg allergivenlig

På Bornholm har Christiane Larsen i virksomheden Ailefo skabt en lille erhvervssucces med økologisk modellervoks til børn. Nu vil hun tage skridtet videre og crowdfunde sig til den kapital, der skal finansiere næste satsning: Allergivenlig ansigtsmaling.

->

Vinbonden på Årø vil crowdfunde sig til et nyt brændevinseventyr

I seks år har ægteparret Jakob og Lisbeth Lei produceret vin på det danske klimas betingelser fra deres vingård på Årø. Nu vil de tage skridtet videre og crowdfunde sig til den kapital, der skal finansiere næste satsning: Brændevin.

->

Nu skal skovhaver og spiselige planter være allemandseje

Ved Gislev på Midtfyn ligger en lille planteskole med store ambitioner. Ejerne Jakob Jessen og Mads Krarup har en passion for spiselige planter og skovhaver, og den vil de nu dele med danskerne. Derfor skyder de gang i en crowdfunding-kampagne.

->

Iværksættere vil crowdfunde sig til succes

Danskerne skal i højere grad have mulighed for at investere i lokalt iværksætteri – og dermed i lokal vækst og jobskabelse. Det er essensen i et crowdfunding-projekt igangsat af Dansk Iværksætter Forening, Landdistrikternes Fællesråd og Dansk Industri. I dag skyder tre udvalgte iværksættere deres crowdfunding-kampagner i gang for at skaffe lokal kontant opbakning.

->

I dag åbner anden runde i Landdistriktspuljen

Det gode landsbyliv nu og i fremtiden er hovedtemaet for Landdistriktspuljens anden ansøgningsrunde i år. Rekordmange midler er afsat for at styrke nærheden og udviklingen i landdistrikterne.

->

Landdistrikterne roser forslag om at sikre LAG-midler frem til 2027

Regeringen vil fastholde den årlige støtte til de lokale aktionsgrupper på 93 millioner kroner frem til 2027. Landdistrikternes Fællesråd roser prioriteringen af erhvervsudvikling på landet.

->

Landdistrikter: Landbrugsudspil må ikke koste jobs på landet

Regeringens landbrugsudspil rummer gode elementer i form af udtagning af lavbundsjorde samt udvikling af landbruget. Men tiltagene bør følges op med yderligere midler til at få den grønne omstilling i gang uden at tabe arbejdspladser.

->

Landdistrikter: Landbrugsaftale skal sikre arbejdspladser på landet

Regeringen forventes at præsentere et landbrugsudspil inden længe. Landdistrikternes Fællesråd håber, at politikerne i de kommende landbrugsforhandlinger vil gå benhårdt efter at sikre arbejdspladser på landet. 

->

Newsletter

signup