Landdistrikter: Venstres boligspil er en velkommen håndsrækning til førstegangskøbere i landdistrikterne

Venstres boligudspil indeholder flere gode elementer, hvor især forslaget om en boligopsparingskonto vil hjælpe flere førstegangskøbere i landdistrikterne ind på boligmarkedet, vurderer Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter: Alarmerende fald i velfærdsstuderende skyldes ikke udflytning af uddannelser

Landdistrikternes Fællesråd kalder fald i optag på velfærdsuddannelserne for alarmerende men afviser kritik af udflytning af uddannelser.

->

Trods et butiksliv på skrump: Bymidterne er langt fra ligegyldige for lokalsamfundet

Nethandel og ændrede forbrugsvaner er medvirkende årsager til, at hver femte detailbutik i løbet af de sidste 15 år er lukket. Men vi må ikke stoppe med at investere og engagere os i bymidterne, lyder opfordringen fra Landdistrikternes Fællesråd

->

Udflytning af uddannelser er kommet rigtig godt fra start

De unge har trodset tendensen og i stor stil søgt ind på de syv nye uddannelsessteder, som i år er åbnet som led i aftalen om udflytning af uddannelser. Det er ifølge Landdistrikternes Fællesråd en rigtig god start for et mere decentralt uddannelsessystem.

->

Statsgaranti til udskiftning af olie- og gasfyr er kærkommen håndsrækning til landdistrikterne

Det er et tiltagende problem for en del boligejere i landdistrikterne, at det kan være svært at få lån til at udskifte sit olie- og gasfyr. Derfor er det positivt, at regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier lørdag indgik en aftale, hvor der blandt andet gives mulighed for lån med statsgaranti til skift til andre opvarmningskilder, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Årets Landsby 2022: Her er finalisterne

I et meget skarpt felt er landsbyerne Asaa, Voerså og Holtug videre til finalen i Årets Landsby 2022, der uddeles af Landdistrikternes Fællesråd, Landsforeningen Landsbyerne i Danmark og Forenet Kredit

->

Ambitiøs udbygning af vedvarende energi: Lokal inddragelse og økonomi mangler

Den netop indgående klimaftale, som et bredt flertal af Folketingets partier står bag, indeholder en række ambitiøse forslag, der skal firedoble produktionen af sol- og vindenergi, men aftalen bliver kun en succes, hvis lokalområderne tilgodeses i langt højere grad, understreger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter: Frygter tab af arbejdspladser i landdistrikter efter aftale om CO2-afgift

Landdistrikternes Fællesråd roser den nye aftale om en CO2-afgift for sit fokus på omstillingsstøtte til de berørte erhverv men frygter stadig tab af arbejdspladser i landdistrikterne.

->

Mere viden om demokratisk ejede virksomheder: Ekspertgruppe afleverer anbefalinger til erhvervsministeren

For et år siden blev ekspertarbejdsgruppen nedsat. Nu kan de aflevere en rapport med ni anbefalinger, der skal styrke forholdene for demokratiske virksomheder, når det kommer til etablering, ejerskifte, drift og udvikling

->

Landdistrikterne: Aftale om planloven er et skridt i den rigtige retning, men der er stadig langt til målstregen

Den netop indgående aftale om planloven, som et bredt flertal af Folketingets partier står bag, drejer på nogle af de rigtige knapper, men der er fortsat et stort uforløst potentiale, siger formanden for landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

->

Overvældende udviklingslyst blandt midtjyske landsbyer og -øer

I alt har 18 landsbyer og småøer i Region Midtjylland meldt sig på banen med et ønske om at slippe af med snærende lovgivning og regler og kickstarte en grøn nytænkning via den nye forsøgsordning med frilandsbyer og -øer.

->

Overvældende interesse for at blive frilandsby og -ø

I alt har 40 landsbyer og småøer meldt sig på banen med et ønske om at slippe af med snærende lovgivning og regler og kickstarte en grøn nytænkning via den nye forsøgsordning om frilandsbyer og fri-øer, som Landdistrikternes Fællesråd betjener.

->

Bredbåndspuljen skal prioritere områder med markedssvigt

Den nuværende pointmodel i bredbåndspuljen møder kritik fra Landdistrikternes Fællesråd for at ramme geografisk skævt

->

Landdistrikter: Hvor er regeringens hensyn til lokalbefolkningen i forslag om udbygning af vindmøller og solceller?

Regeringen løftede i går aftes sløret for, hvordan Danmark skal nå en firdobling af grøn energi frem mod 2030. Fremgangsmåden indikerer kraftig statsstyring og hensynet til lokalbefolkningen virker fraværende. Det er dybt kritisabelt, siger landdistriktsformanden.

->

Landdistrikter: Stram økonomiaftale er lidt bedre end frygtet

Den nye økonomiaftale, som er indgået mellem kommunerne og regeringen for 2023, vil presse den borgernære kernevelfærd, men der er også enkelte positive elementer, vurderer formanden for Landdistrikternes Fællesråd. Samlet set vurderer han, at aftalen er lidt bedre end frygtet.

->

Ny model tager livtag med skævvridningen på boligmarkedet

Det er gode nyheder for potentielle boligejere i landdistrikterne, at der i dag er vedtaget ny lov om statsgaranti på den yderste del af boliglånet. Dermed kan der være tale om en reel gamechanger for boligmarkedet såvel som udviklingspotentialet i landdistrikterne, lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd.

->

Særtilskudspuljen til de mest trængte kommuner skal forhøjes

Lige nu forhandler regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) om kommunernes overordnede økonomiske rammer for 2023. Trods udligningsreform og særtilskudspulje står flere landdistriktskommuner i dag over for så store udfordringer, at de kan se sig nødsaget til at skære yderligere i den helt basale kernevelfærd.

->

Sidste chance: Bor du i Årets Landsby 2022?

Send en ansøgning inden d. 14. juni 2022 for at komme i betragtning til Årets Landsby 2022. I år uddeles prisen under temaet ’En landsby, hvor vi tager hånd om hinanden.’

->

Landdistrikter: Medieaftale skaber bedre balance men er ikke nok

Ny medieaftale møder ros for sit fokus på at styrke lokale og regionale medier fra Landdistrikternes Fællesråd, der dog savner flere midler til regional nyhedsdækning samt tv- og filmproduktion.

->

Sundhedsaftale har skelettet på plads, men mangler flere muskler

Landdistrikternes Fællesråd ser positive elementer i sundhedsaftalen, men mener langtfra, at man når i mål med at sikre et sundhedsvæsen, der kan matche udfordringerne på landet.

->

Presseinvitation: Kom til sundhedskonference med fokus på ulighed i sundhed

Hvordan ser sundhedstilstanden ud i land kontra by? Kan land- og yderkommunerne håndtere den støt stigende gruppe af ældre, kronikere og borgere med psykisk sårbarhed? De spørgsmål er til debat på den nationale sundhedskonference, som Landdistrikternes Fællesråd, Center for Landdistriktsforskning ved SDU, UC SYD og Diabetesforeningen inviterer til d. 16. maj.

->

23 fynske turistvirksomheder samlet for at styrke deres digitale rækkevidde

Turistaktører fra hele Fyn er nu halvvejs i et workshopforløb, som skal hjælpe aktørerne til at skabe mere synlighed overfor både danske og udenlandske turister. Forløbet er sat i verden gennem et samarbejde mellem Landdistrikternes Fællesråd og Destination Fyn som en del af Interreg-projektet React 1.2.

->

Nye ansigter i Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse

Landdistrikternes Fællesråds generalforsamling løb af stablen fredag på professionshøjskolen Absalon i Slagelse, hvor der blev valgt en række nye medlemmer til bestyrelsen.

->

Landdistrikternes Fællesråd lancerer uddannelsesplaner op til årsmøde

Uddannelse bliver det store tema på Landdistrikternes Fællesråds årsmøde 2022. Her lægger formand Steffen Damsgaard op til en række nye tiltag, som skal gøre udflytning af uddannelser til en succes.

->

Landdistrikter: Hævet kørselsfradrag er en tiltrængt hjælp til landdistriktsborgere

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd glæder sig over, at der nu er udsigt til konkrete initiativer for at dæmpe omkostningerne af stigende brændstofpriser. Fællesrådet har tidligere advaret mod risiko for affolkning af landområder som følge af danskernes begrænsede mobilitet.

->

Newsletter

signup