Bor du på Årets Ø 2023?

Det er nu, at øboere og andre ø-entusiaster skal i arbejdstøjet, hvis de vil indstille en ø til prisen Årets Ø 2023. Årets tema er ”Øer i udvikling gennem lokale ressourcer”. Vinderøen kan se frem til 50.000 kr. i præmie – og en stor fest på øen.

->

Landdistrikter om regeringsforhandlinger: Den grønne omstilling skal skabe ny udvikling – ikke afvikling

I disse dage er temaet for regeringsforhandlingerne rykket videre til den grønne omstilling. Ifølge Landdistrikternes Fællesråd er det kun ved at tænke landdistriktsudvikling sammen med den grønne omstilling, at vi bevarer den brede folkelige opbakning til klimamålene.

->

Presseinvitation: Landdistriktsforskningens Dag 2022

Under overskriften ”Det gode ungdomsliv på landet” inviterer Landdistrikternes Fællesråd, Region Midtjylland og Odder kommune den 16. november 2022 til en dag i landdistriktsforskningens tegn.

->

Valgrundspørge: Stort flertal af partier vil sikre lokale gevinster ved grønne energianlæg

Et stort flertal af de politiske partier ønsker, at gevinsterne ved solceller og vindmøller i højere grad forbliver lokalt. Sådan lyder det i en ny valgrundspørge foretaget af Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikternes Fællesråd, færger og øer i fælles opråb: Vi skal have trafikal ligestilling

Landdistrikternes Fællesråd, Færgesekretariatet, Sammenslutningen af Danske Småøer samt Læsø, Samsø, Fanø, Ærø og Langeland Kommune melder sig ind i valgkampen med budskabet til Christiansborg om at implementere det fulde landevejsprincip.

->

Landdistrikter roser S-forslag: En hjælpende hånd til erhvervsdrivende

Med to gode forslag vil Socialdemokratiet give krisehjælp til landsbyernes små erhvervsdrivende. Det er en hjælpende hånd, som på kort sigt vil gøre en forskel lokalt, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter roser V-udspil: Forslagene vil skabe positiv udvikling i landdistrikterne

Venstre præsenterer onsdag et landdistriktsudspil, der skal medvirke til at skabe et mere sammenhængende Danmark. Udspillet møder ros fra Landdistrikternes Fællesråd, der håber, at flere partier vil præsentere konkret politik på området.

->

Presseinvitation: FV22-besøg til solcellepark i trekantsområdet

Landdistrikternes Fællesråd tager med en minister og tre MF’ere på besøg til solcellepark-projektet ved Viuf og Håstrup i Kolding og Vejle Kommuner den 20. oktober 2022 fra kl. 10.00-11.30.

->

Landdistrikter fremlægger hjælpepakke: Sådan kommer vi gennem energikrisen

Der er akut brug for politisk handling i den nuværende energikrise, som rammer hårdest i landdistrikterne. Sådan lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd, der i dag præsenterer en “energi-redningspakke for landdistrikterne”.

->

Kære partier: Vi har brug for en 2030-plan for landdistrikterne

Landdistrikternes Fællesråd opfordrer partierne til at huske landdistrikterne i den igangværende valgkamp. Med store kommunale spareplaner, et presset erhvervsliv med bl.a. lukningstruede dagligvarebutikker og en nødlidende kollektiv trafik, er der behov for en 2030-plan for landdistrikterne.

->

Landdistrikternes Fællesråd om 2030-plan: Savner fokus på velfærd i landdistrikterne

Flere ældre og stigende priser presser økonomien i land- og yderkommuner. Landdistrikternes Fællesråd efterlyser fokus på velfærd i landdistrikterne i regeringens 2030-plan.

->

Landdistrikternes Fællesråd: Vinterpakke hjælper kun landdistrikterne delvist

Landdistrikternes Fællesråd hilser vinterpakke velkommen men frygter, at energikrisen vil koste virksomheder og andre vigtige funktioner i landdistrikter livet. Det kan i sidste ende skævvride Danmark.

->

Civilsamfundsalliance: Energipriser truer civilsamfundet

Dagtilbud, skoler og det lokale foreningslivs faciliteter landet over risikerer at knække nakken på de stigende energipriser. Det kan få fatale konsekvenser for børn og unge, lyder meldingen i et fælles opråb fra Landdistrikternes Fællesråd, DGI, Friskolerne, Højskolerne, Efterskolerne, Danmarks Private Skoler og Daginstitutionernes Landsorganisation.

->

Efter stor succes: Endnu et workshopforløb for fynske turistvirksomheder er åben for tilmelding

23 fynske turistvirksomheder deltog i foråret i workshopforløbet Digital Academy på Fyn. Destination Fyn og Landdistrikternes Fællesråd giver nu de fynske virksomheder mulighed for at deltage i anden og sidste del af forløbet, som giver konkrete redskaber til at skabe digital synlighed overfor danske og udenlandske turister.

->

Landdistrikternes Fællesråd med nødråb: Høje elpriser risikerer at sende detailhandlen ud over afgrunden

Landdistrikternes Fællesråd advarer om massive lukninger af dagligvarebutikker i landdistrikterne grundet de eksplosivt stigende elpriser. Der er behov for øjeblikkelig politisk handling, lyder meldingen fra formanden Steffen Damsgaard.

->

Ny undersøgelse: Bekymring for fremtiden er større i landdistrikterne

Danskere i landdistrikterne er mere skeptiske for fremtiden end i storbyerne. Det indikerer svarene på en række spørgsmål i en ny undersøgelse, som Epinion har gennemført for Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug & Fødevarer. Det er anden gang, de to organisationer foretager en fælles måling af holdningerne blandt danskere bosat i land og by.

->

Årets Landsby 2022 er… Asaa i Brønderslev Kommune

Landsbyen Asaa sluttede helt i top i prisen, der uddeles af Landdistrikternes Fællesråd, Landsforeningen Landsbyerne i Danmark og Forenet Kredit, foreningen bag Nykredit og Totalkredit.

->

Voerså: ”Vi er en landsby af flid og fællesskab”

Dommerkomitéen i Årets Landsby er på besøg i Voerså, der er i finalen som Årets Landsby 2022. Temaet i år er 'En landsby, hvor vi tager hånd om hinanden' og Holtug, Asaa og Voerså er i konkurrencens skarpe finalefelt.

->

Asaa: ”Vi vil gøre Asaa-modellen kendt over hele landet”

Finalen i Årets Landsby er indledt. Gennem dommerkomitéens besøg får de tre finalelandsbyer Holtug, Asaa og Voerså mulighed for at vise, hvorfor netop dé fortjener den økonomiske check og den ærefulde titel som Årets Landsby 2022.

->

Holtug: ”Vi kan lige så godt fejre, at vi bor det bedste sted i verden”

I finalen i Årets Landsby 2022 er Holtug, Asaa og Voerså gået videre. Hver især har de fået mulighed for at vise dommerkomitéen, hvorfor de fortjener den ærefulde titel og den økonomiske check, der følger med.

->

Landdistrikter ovenpå statsminister-udmelding: Ændring af udligningsreformen er en bunden opgave

Statsminister Mette Frederiksen erkender udligningsreformens skævheder. Det er ifølge Landdistrikternes Fællesråd en nødvendighed at rette op på disse efter et folketingsvalg, hvis økonomisk trængte land- og yderkommuner skal holde hånden under selv basale funktioner som skoler, daginstitutioner og ældrepleje.

->

Presseinvitation til finalen i Årets Landsby 2022: Nu skal landsbyerne vises frem!

Bedømmelseskomitéen i Årets Landsby skal i weekenden på besøg i Holtug, Asaa og Voerså, der er gået videre til finalen. Pressen er velkomne til at deltage i landsbyernes store dag.

->

Landdistrikter: Venstres boligspil er en velkommen håndsrækning til førstegangskøbere i landdistrikterne

Venstres boligudspil indeholder flere gode elementer, hvor især forslaget om en boligopsparingskonto vil hjælpe flere førstegangskøbere i landdistrikterne ind på boligmarkedet, vurderer Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter: Alarmerende fald i velfærdsstuderende skyldes ikke udflytning af uddannelser

Landdistrikternes Fællesråd kalder fald i optag på velfærdsuddannelserne for alarmerende men afviser kritik af udflytning af uddannelser.

->

Trods et butiksliv på skrump: Bymidterne er langt fra ligegyldige for lokalsamfundet

Nethandel og ændrede forbrugsvaner er medvirkende årsager til, at hver femte detailbutik i løbet af de sidste 15 år er lukket. Men vi må ikke stoppe med at investere og engagere os i bymidterne, lyder opfordringen fra Landdistrikternes Fællesråd

->

Newsletter

signup