Haastrup er Årets Landsby 2020

Et stærkt foreningsliv, stor tiltro til andelstanken og en masse handlekraftige borgere fik overbevist dommerkomitéen om Haastrups værd som Årets Landsby 2020.

->

Fristen nærmer sig: Landsbytopmøde 2020 sætter fokus på grøn omstilling

Der er stadig få ledige pladser til Landsbytopmøde 2020, som afholdes d. 21. september på Økologiens Have i Odder. Tilmeldingsfristen er fredag d. 18. september, kl. 12.

->

Årets Landsby 2020: ”Her bor vi med vilje”

Coronapandemien kom tæt på i den lille by Borris i Vestjylland, der stadig kæmper for at få alle mand igennem. De har skabt utallige digitale frirum for store følelser og små fællesskaber, som blev præsenteret for bedømmelseskomitéen i Årets Landsby fredag eftermiddag.

->

Endelave er Årets Ø 2020/2021

Endelave fik kamp til stregen, men løber nu med titlen som Årets Ø 2020/2021.

->

Årets Landsby 2020: ”Vi er ikke særlig mange mennesker, men vi fylder meget i landskabet”

Under mantraet ”Ingen kan alt, men alle kan noget, og sammen kan vi mest” har den lille landsby Bjergsted brugt krisen til at komme endnu tættere på hinanden. Søndag bød landsbyen velkommen til bedømmelseskomitéen bag Årets Landsby.

->

Årets landsby 2020: ”Vi er et fællesskab, der blomstrer – især i krisetider”

Bedømmelseskomitéen i Årets Landsby var søndag formiddag på besøg hos den fynske finalist Haastrup, der med fællesskab og fællessang fortryllede alle fremmødte.

->

Landdistrikter: Dyrere bilkørsel kan skævvride Danmark 

Dyrere brændstof, vejafgift og tilskud til elbilsejere. Sådan lyder et udpluk af de forslag Bilkommissionen fremlagde mandag. Det må ikke blive en skjult skat til landdistrikterne, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Presseinvitation: Bedømmelseskomité på besøg hos finalist til Årets Landsby 2020

Jagten på Årets Landsby 2020 er i fuld gang. Fredag besøger bedømmelseskomitéen en af finalisterne til prisen, nemlig landsbyen Borris i Ringkøbing-Skjern Kommune.

->

Presseinvitation: Bedømmelseskomité på besøg hos finalister til Årets Landsby

Jagten på Årets Landsby 2020 er i fuld gang. Søndag besøger bedømmelseskomitéen to af finalisterne til prisen, landsbyen Haastrup ved Faaborg på Fyn og landsbyen Bjergsted ved Kalundborg på Sjælland.

->

»Dårligt bredbånd skelner ikke til, om du poster et billede på Facebook, eller om du skal uploade en eksamensopgave«

Mens regeringens finanslov lægger op til at droppe puljen, der skaffer bredbånd til tyndt befolkede steder i Danmark, tør borgerne i fynske Harndrup ikke tænke på, hvad det kan få af konsekvenser for hussalg, uddannelse og drift af virksomhed, hvis der ikke snart bliver etableret en ordentlig bredbåndsforbindelse.

->

Medlemmerne får ordet med Langelands borgmester Tonni Hansen: »Vi skal bygge på det, vi har i forvejen«

Mange turister kommer til Langeland hvert år. Enten som gæster i eget sommerhus eller som opdagelsesrejsende i det fantastiske øhav, som omgiver den sydfynske landsdel. Langeland har rigtig meget at byde på, og derfor er mottoet: Levende Langeland – et godt sted at bo. Men hvordan fungerer det i praksis?

->

Region Nordjylland melder sig ind i Landdistrikternes Fællesråd

Danmarks nordligste region har besluttet at melde sig ind i Landdistrikternes Fællesråd, der dermed får sin tredje region blandt medlemsskaren.

->

Landdistrikter: Finanslov mangler konkrete tiltag for udvikling på landet

Der mangler konkrete initiativer målrettet landdistrikterne. Sådan lyder Landdistrikternes Fællesråds reaktion på det finanslovsforslag, som blev præsenteret i Finansministeriet mandag.

->

Landdistrikter i oprør: Sløjfer man bredbåndspuljen, svigter man landdistrikterne

Bredbåndspuljen er ikke inkluderet i regeringens finanslovsforslag, som bliver præsenteret mandag. Landdistrikternes Fællesråd kalder det en ”katastrofe”, hvis bredbåndspuljen bliver sløjfet.

->

Landsbytopmøde sætter fokus på grøn omstilling på landet

Den grønne omstilling indeholder et stort potentiale for lokal udvikling. Derfor samler Landdistrikternes Fællesråd landsbyer, erhvervsminister og kommuner til et topmøde om, hvordan landsbyerne kan udvikle sig i en bæredygtig retning.

->

Unge på Djursland kæmper for et ungdomshus: »Jeg ville gerne kunne undvære Aarhus, for jeg synes, vores område er fedt«

Fra Rønde Gymnasium kan der gå lang tid mellem busafgangene til ophavsbyerne. Det giver ikke grobund for et stærkt foreningsliv eller fællesskab med lokalsamfundet, men det vil et ungdomshus ændre på, håber den unge bestyrelse i projektet Distrikt X.

->

Millioner af støttekroner skal bringe nærheden tilbage i de danske landdistrikter

Under temaet ”nærheden tilbage” åbner erhvervsminister Simon Kollerup endnu engang op for ansøgninger til Landdistriktspuljen. Landdistrikternes Fællesråd glæder sig over efterårets fokusområde.

->

Distributører melder sig ind i Landdistrikternes Fællesråd

Brancheforeningen af Danske Distributionsvirksomheder, der repræsentærer hovedparten af de virksomheder som står for distribution af distriktsaviser og adresseløse forsendelser i Danmark, er blevet en del af Landdistrikternes Fællesråd.

->

BID-model skal forhindre danske spøgelsesbyer

Den danske BID-model skal skabe bæredygtigt liv i de trængte danske handelsbyer. Konceptet findes allerede i 23 danske byer og har på kort tid fået opbakning fra adskillige store organisationer og virksomheder. Næste mål for interessent-gruppen er at få politikerne på Christiansborg til at rulle BID-modellen ud i hele landet som en hjælpepakke.

->

Landdistrikter trækker i arbejdstøjet for at sikre levende bymidter

Bymidterne i de danske landdistrikter er flere steder under pres fra blandt andet e-handel. Nyt partnerskab etableret af regeringen skal arbejde for at sikre levende bymidter landet over. Landdistrikternes Fællesråd er med.

->

Ny undersøgelse: Behov for national strategi for udvikling på landet

Landdistriktsindsatsen er meget forskellig rundt om i landets kommuner, konkluderer ny undersøgelse. Behov for større erhvervsfokus, bedre koordinering mellem aktører og national opbakning til indsatsen, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Her er finalisterne til Årets Landsby 2020

Kampen om at finde Årets Landsby 2020 er nu intensiveret. Tre landsbyer er blevet udvalgt til finalen og afventer nu besøg fra komitéen til september.

->

Samsø-borgmester ny næstformand i Landdistrikternes Fællesråd

Før sommerferien blev der valgt nye medlemmer til bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd. Fredag har bestyrelsen fordelt ansvarsposter samt valgt en ny næstformand: Borgmester i Samsø Kommune Marcel Meijer (S).

->

Så er det sidste chance: Bor du i Årets Landsby 2020?

Fristen for indstilling af kandidater til Årets Landsby 2020 er forlænget til den 10. august 2020, så skynd dig at sende din indstilling af sted. Dette år står i coronaens tegn under temaet: Hvordan kommer landsbyernes fællesskaber gennem en krise?

->

Tag på ø-ferie i Danmark: Kom til inspirationsforedrag med Ødysséen

Til to inspirationsforedag i henholdsvis Odense og Aalborg deler Tine Tolstrup og Sarah Steinitz fra Odysséen deres oplevelser og tips til seværdigheder på øerne i Ø-passet. Tag med og bliv inspireret til et eventyr med ro på, på en af Danmarks mange smukke øer - hvad end du planlægger korte weekendture, endagsture eller en længere rejse eksempelvis i dit sabbatår.

->

Newsletter

signup