Landdistrikter: Finanslov med grønt fokus bør også have lokalt fokus

Der er gode grønne takter i årets finanslov. Samlet set medvirker den til at fremtidssikre hele Danmark, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, der dog efterlyser midler til den nære sundhed og en erstatning for boligjobordningen.

->

En ø-mekaniker med grønne ambitioner

Sejl til Samsø, download en app og lej en elbil. Det er nemt og giver god samvittighed. Lasse fra Lasses Auto er øbo, mekaniker og iværksætter – og hans ambitioner er lige så grønne som den ø, han er rundet af.

->

Flere midler til udvikling af lokalsamfund og levende bymidter

Bymidten skal forskønnes og igen blive centrum for den lokale udvikling. Med midler til blandt andet byfornyelse, velfærdscentre, bredbånd, borgerdrevne dagligvarebutikker og frilandsbyer vil et bredt flertal i Folketinget understøtte udviklingen af stærke lokalsamfund

->

Grøn erhvervssucces: "Vi vil gerne sætte et lokalt aftryk"

Midt i landets største skovdistrikt har virksomheden Superwood gjort bæredygtigt træ til en god forretning og skabt en grøn erhvervssucces.

->

Flere midler til almene boliger på øerne

Ny boligaftale om blandede byer genetablerer lille ordning til øerne i form af flere puljemidler til almene boliger i ø-kommunerne og på småøerne. Vigtigt med puljen, der i den grad udfylder et behov, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Sundhed i landdistrikterne: Kom til national konference om ulighed i sundhed

Kan land- og yderområderne håndtere den støt stigende gruppe af ældre og kronikere? Det er et af de centrale spørgsmål på den nationale sundhedskonference, som Landdistrikternes Fællesråd, Center for Landdistriktsforskning ved SDU, UC SYD og Diabetesforeningen inviterer til i fællesskab.

->

Presseinvitation: Hvordan skaber vi lokal vækst med lokal kapital?

Hvordan kan vi øge mængden af risikovillig kapital uden for landets største byer ved at bygge på landdistrikternes egne styrker? Sådan lyder omdrejningspunktet i projektet Crowdfunding i Landdistrikterne, der nu afsluttes med en national konference på Christiansborg, som Dansk Iværksætter Forening, Landdistrikternes Fællesråd, DI - Dansk Industri og Dansk Crowdfunding Forening har arrangeret.

->

Landdistrikter: Statsgaranti på boliglån giver landdistriktsborgere et stærkt kort på hånden

Det tilbagevendende problem med finansiering af visse boliger i landdistrikterne får forhåbentligt snart en ende med regeringens udspil til en ny model for statsgaranti på boliglån. Fredag blev den præsenteret af erhvervsminister Simon Kollerup og formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard.

->

Landdistrikter om ny landdistriktsredegørelse: Det er for tidligt at smide arbejdstøjet

Billedet i årets regional- og landdistriktspolitiske redegørelse følger tidligere års konklusioner: De danske landdistrikter er udfordrede på flere fronter, og det kræver politisk nytænkning lokalt såvel som nationalt, understreger Landdistrikternes Fællesråd.

->

Få hjælp til at forbedre din turismevirksomhed: Åbent for tilmelding til gratis forløb på Lolland-Falster og Møn

Det turismefremmende projekt REACT 1.2 er nu halvvejs i det første af tre workshopforløb. Deltagerne får hjælp til at indfri deres individuelle digitale potentialer samtidigt med, at de får skabt nye samarbejder om kreative pakkeløsninger til fremtidens turismebehov. Der er netop nu åbent for tilmelding til lignende forløb på Lolland-Falster og Møn.

->

Presseinvitation: KV21-Landsbybesøg i Ringkøbing-Skjern Kommune

Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug & Fødevarer inviterer lokale kommunalvalgskandidater på landsbybesøg i Ringkøbing-Skjern Kommune den 4. november 2021 fra kl. 9:45-14:00.

->

Landdistrikter: Regeringens udspil vil forbedre levemulighederne i hele Danmark

20 nærhospitaler rundt i hele landet, flere ungdomsuddannelser uden for de største byer og midler til lokal udvikling. Sådan lyder hovedtrækkene i regeringens udspil, der får ros af Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter forud for medieforhandlinger: Styrk det lokale perspektiv

Det kræver tilstedeværelse i hele Danmark at lave journalistik til hele Danmark. Sådan lyder budskabet forud for medieforhandlingerne fra Landdistrikternes Fællesråd, der præsenterer fire forslag til at styrke det regionale og lokale perspektiv i mediebilledet.

->

Kom med til konference om crowdfunding i landdistrikterne

Hvordan kan vi øge mængden af risikovillig kapital uden for landets største byer ved at bygge på landdistrikternes egne styrker? Sådan lyder omdrejningspunktet i projektet Crowdfunding i Landdistrikterne, der nu afsluttes med en national konference på Christiansborg.

->

Presseinvitation: Konference om fremtidens øer

Temaer som grøn omstilling, bæredygtig ø-turisme, nye ø-erhverv, foreningsildsjæle og crowdfunding er på programmet, når konferencen om fremtidens øer løber af stablen fredag og lørdag på Samsø Energiakademi.

->

Fællesskab i overflod til prisoverrækkelse i Stjær

Bedømmelseskomitéen var lørdag d. 2. oktober tilbage i landsbyen Stjær, der med stor ståhej markerede sin fornemme titel som Årets Landsby 2021

->

Landdistrikternes Fællesråd og Danske Medier: Christiansborg må sikre klarhed om ugeavisernes økonomi

Ugeaviser i hele landet risikerer at måtte dreje nøglen om som følge af de udskudte medieforhandlinger. Et stort tab for lokaldemokratiet og den lokale nyhedsdækning. Sådan lyder den fælles udmelding fra Landdistrikternes Fællesråd og Danske Medier, der efterlyser klarhed om ugeaviserne økonomi.

->

Landdistrikter: Ny landbrugsaftale sikrer arbejdspladser i landdistrikterne

Landdistrikternes Fællesråd roser den nye landbrugsaftale, der med et bredt politisk flertal sikrer stabilitet for landbruget og holder hånden under arbejdspladser i landdistrikterne.

->

På jagt efter konkurrencedygtige oplevelser for turister

Hvad skal det koste? Hvordan tilfører jeg oplevelserne magi? Og hvordan får jeg markedsført mig bedst? Det var nogle af de spørgsmål, sjællandske turismeaktører ledte efter svar på, da de deltog i den første workshop i React 1.2-forløbet på Egholm Museum.

->

Landdistrikter med nyt udspil: Fremtidens sundhedsvæsen skal indrettes med nærhed som bærende princip

Der skal være adgang til nære sundhedstilbud af høj kvalitet i hele landet. For sundhedsvæsenet er rykket for langt væk fra borgerne i landdistrikterne. Sådan lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd, der med nyt udspil vil sikre gode, nære sundhedstilbud i hele Danmark.

->

Presseinvitation: Prisoverrækkelse Årets Landsby 2021

Landsbyen Stjær syd for Galten i Skanderborg Kommune er Årets Landsby 2021. Det skal fejres lørdag d. 2. oktober, hvor bedømmelseskomitéen atter skal besøge landsbyen – denne gang for at overrække prisen for Årets Landsby 2021.

->

Crowdfunding event på Tøystrup Gods i Faaborg-Midtfyn

Iværksættere, fagfolk eller blot nysgerrige inviteres til event om crowdfundings potentialer som finansieringsmulighed som del af nationalt projekt.

->

Presseinvitation: Landdistriktsforskningens Dag 2021

Videnskab møder praksis til Landdistriktsforskningens Dag torsdag d. 16. september i Odder. Formålet er at skabe nærhed, sammenhæng og bæredygtig udvikling i landdistrikterne via dialog mellem videnskaben og den praksisnære virkelighed.

->

Landdistrikter roser nyt landbrugsudspil fra blå blok: Holder hånden under arbejdspladser

Det nye landbrugsudspil, som de borgerlige partier fremlagde fredag, sikrer finansieringen af den grønne omstilling og holder samtidig hånden under tusindvis af arbejdspladser udenfor de største byer, vurderer Landdistrikternes Fællesråd.

->

Evaluering dumper brugen af landdistriktsfilter: Behov for at gøre ordningen obligatorisk

En ny evaluering slår fast, at ministeriernes anvendelse af det såkaldte landdistriktsfilter er både varierende og yderst begrænset. Landdistrikternes Fællesråd, Radikale Venstre og SF kalder den nuværende praksis bekymrende og peger på behov for at gøre ordningen obligatorisk.

->

Newsletter

signup