Landdistrikter roser V-udspil: Skaber bedre balance

Venstres finanslovsudspil rummer flere konkrete forslag, som vil komme landdistrikterne til gavn, lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd.

->

Med bæredygtighed og kvalitet i fokus: Rømø Rejer Aps åbner snart

Regeringens nye grønne pulje til de lokale aktionsgrupper har allerede ydet støtte til de første projekter i landdistrikterne. Et af dem ligger ved Vadehavet.

->

Digital konference sætter fokus på mikroturisme

Turister i Danmark foretrækker i stigende grad autentiske oplevelser og søger mod landdistrikterne for at få dem. Disse potentialer skal forløses, og det danner baggrund for Partnerskab for Mikroturisme, der nu inviterer til national konference som afholdes digitalt.

->

Landdistrikter: Gode takter i regeringsudspil om grøn genstart

Der er flere positive elementer i det udspil om genstart af dansk økonomi, regeringen netop har fremlagt, mener Landdistrikternes Fællesråd. Rådet fremhæver bl.a. forhøjelse af boligjob-ordningen og 2 mia. kr. til omstillingsindsatser i de områder af Danmark, der lige nu er hårdest ramt af krisen.

->

Landdistrikter: Fuld erstatning til minkavlere og langsigtet politisk plan for varige arbejdspladser

Minkavlerne bør få fuld erstatning efter reglerne for ekspropriation, og der skal udarbejdes en politisk plan for et fremtidssikret erhvervsliv i de berørte kommuner, mener formand for Landdistrikternes Fællesråd.

->

Trods rekordmange ansøgninger: Regeringen vil sløjfe Bredbåndspuljen

I år har Bredbåndspuljen modtaget rekordmange ansøgere. Det viser, at behovet for puljen er stort, understreger formand for Landdistrikternes Fællesråd og advarer mod tab af vækst, arbejdspladser og bosætning i landdistrikterne, hvis Bredbåndspuljen sløjfes.

->

Landdistrikter: Ny redegørelse understreger behov for decentraliseringsreformer

Centraliseringen er slået igennem i landdistrikterne, der havde en lavere vækst end byerne frem mod corona-krisen. Det fremgår af Erhvervsministeriets årlige regional- og landdistriktspolitiske redegørelse. Der er behov for strukturelle reformer, mener Landdistrikternes Fællesråd, som efterspørger landdistriktsudspil fra regeringen.

->

Fælles opfordring: Pas på den regionale balance i CO2-afgift

I en ny måling siger et markant flertal af danskerne, at en ny CO2-afgift ikke må skævvride Danmark regionalt. Det er der dog en overhængende risiko for, viser en analyse fra Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug & Fødevarer. Derfor anbefaler de to organisationer nu, at de eksisterende krav til en grøn skattereform bliver suppleret med et princip om regional balance.

->

Landdistrikter: Ros til politisk flertal for at fastholde sommerhusudlejning på 41 uger

Der er ros til et bredt politisk flertal for fortsat at ville lade danskerne leje deres sommerhuse ud i op til 41 uger om året. Det vil fastholde væksten også i ydersæsonen, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Digitalt Landsbytopmøde sætter fokus på grøn omstilling på landet

Landdistrikterne rummer store potentialer for at samtænke grøn omstilling og lokal udvikling. Derfor afholder Landdistrikternes Fællesråd et digitalt Landsbytopmøde med fokus på, hvordan landsbyerne kan udvikle sig bæredygtigt.

->

Ny frilandsbyordning vil skabe radikal forandring i landdistrikterne

Landdistriktspolitikken trænger til nytænkning. Derfor foreslår Landdistrikternes Fællesråd, Sammenslutningen af Danske Småøer og Københavns Universitet, at regeringen og Folketinget laver en frilandsbyordning, som skal give landsbyerne mod på at afprøve nye veje for landdistriktsudviklingen.

->

Tag med på kajaktur i Det Sydfynske Øhav

I løbet af sommeren har et stigende antal danskere udforsket Det Sydfynske Øhav, og tendensen ser ud til at fortsætte ind i efteråret. Det milde vejr rummer nemlig gode muligheder for at begive sig ud på bølgerne og opleve mere af det danske ørige.

->

Landdistrikter: Stærkt frikommune-forslag fra regeringen

Syv danske kommuner skal have fuldstændig frihed på enten folkeskole-, dagtilbud- eller ældreområdet. Sådan lyder forslaget fra statsminister Mette Frederiksen (S) i hendes tale under Folketingets åbning.

->

Endelave fik sin pris som Årets Ø stemplet på både check og færge: “Det er en stor ære”

Bølgerne stod højt på havnen i Horsens, da færgen fra Endelave lørdag eftermiddag ekstraordinært lagde til netop her i forbindelse med overrækkelsen af prisen som Årets Ø 2020-2021.

->

Landdistrikter: Hæv mediestøtten til lokale og regionale medier og undgå lukninger

Hæv mediestøtten til lokale og regionale medier for at undgå, at dagblade og aviser må lukke. Sådan lyder meldingen fra Landdistrikternes Fællesråd, der dermed bakker op om udmeldingen fra KL-formand Jacob Bundsgaard.

->

Landsbybooster er det nye forum for vidensdeling mellem landsbyer

En inspirationshylde eller en håndgribelig værktøjskasse for udvikling af landsbyer er iblandt formålene med den nye online platform landsbybooster.dk.

->

National konference sætter fokus på mikroturisme

Turister i Danmark foretrækker i stigende grad autentiske oplevelser og søger mod landdistrikterne for at få dem. Disse potentialer skal forløses, og det danner baggrund for Partnerskab for mikroturisme, der nu inviterer til national konference.

->

Haastrup fik titlen som Årets Landsby 2020 mejslet i sten

En coronavenlig prisoverrækkelse blev det til, da titlen som Årets Landsby 2020 skulle markeres og overrækkes til den veloplagte sydfynske landsby Haastrup.

->

Presseinvitation: Prisoverrækkelse Årets Landsby 2020

Landsbyen Haastrup i Faaborg-Midtfyn Kommune er Årets Landsby 2020. Lørdag den 26. september tager bedømmelseskomitéen til den sydfynske landsby for at overrække prisen.

->

Landdistrikter holder kontakt med video under coronakrisen

Coronakrisen har ændret danskernes digitale forbrug. En ny undersøgelse fra Landdistrikternes Fællesråd og Dansk Energi viser, at videokommunikation var en altafgørende livline for kommunerne i landdistrikterne under nedlukningen i Coronakrisen i foråret.

->

Haastrup er Årets Landsby 2020

Et stærkt foreningsliv, stor tiltro til andelstanken og en masse handlekraftige borgere fik overbevist dommerkomitéen om Haastrups værd som Årets Landsby 2020.

->

Fristen nærmer sig: Landsbytopmøde 2020 sætter fokus på grøn omstilling

Der er stadig få ledige pladser til Landsbytopmøde 2020, som afholdes d. 21. september på Økologiens Have i Odder. Tilmeldingsfristen er fredag d. 18. september, kl. 12.

->

Årets Landsby 2020: ”Her bor vi med vilje”

Coronapandemien kom tæt på i den lille by Borris i Vestjylland, der stadig kæmper for at få alle mand igennem. De har skabt utallige digitale frirum for store følelser og små fællesskaber, som blev præsenteret for bedømmelseskomitéen i Årets Landsby fredag eftermiddag.

->

Endelave er Årets Ø 2020/2021

Endelave fik kamp til stregen, men løber nu med titlen som Årets Ø 2020/2021.

->

Årets Landsby 2020: ”Vi er ikke særlig mange mennesker, men vi fylder meget i landskabet”

Under mantraet ”Ingen kan alt, men alle kan noget, og sammen kan vi mest” har den lille landsby Bjergsted brugt krisen til at komme endnu tættere på hinanden. Søndag bød landsbyen velkommen til bedømmelseskomitéen bag Årets Landsby.

->

Newsletter

signup