Bor du i Årets Landsby 2020?

Så er det nu, at borgere og foreninger i de danske landsbyer skal i arbejdstøjet, hvis de vil indstille en landsby til prisen som Årets Landsby. Dette år står i coronaens tegn under temaet: Hvordan kommer landsbyernes fællesskaber gennem en krise?

->

»Det gavner hverken miljø, klima eller vækst«: Landdistrikterne vil blive taberne ved privatisering af affald

Regeringen foreslår, ifølge medie, at affaldssektoren skal privatiseres, men det møder kritik fra Landdistrikternes Fællesråd og Kalundborg-borgmester, som advarer mod konsekvenserne for miljø, klima og arbejdspladser på landet.

->

Nu kan jagten på Årets Ø fortsætte

Besøgene på de tre nominerede øer, Aarø, Endelave og Strynø, har på grund af coronakrisen været udskudt på ubestemt tid. Men i kølvandet på regeringens tiltag for genåbningen af Danmark, er der endelig sat nye datoer for besøgene.

->

Landdistrikter: Gode toner fra grænseåbning

Det er gode takter fra Folketinget, at man vælger at åbne grænsen delvist. Det vil gavne de hårdt trængte turisterhverv uden for hovedstaden, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter: Straksubetaling af LAG-midler er godt og på høje tid

Der er millioner af kroner på vej til virksomheder og foreninger i landdistrikterne med regeringens forslag om straksudbetaling af LAG-midler. Forslaget falder på et tørt sted, lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd.

->

Region Syddanmark melder sig ind i Landdistrikternes Fællesråd

Danmarks tredjestørste region, Region Syddanmark, melder sig ind i Landdistrikternes Fællesråd.

->

Netværksmøder sætter fokus på udvikling af småskalturisme i ny destinationsstruktur

Danmarks nye destinationsselskaber skal styrke turistindsatsen til gavn for vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Tre netværksmøder sætter fokus på, hvordan mikroturismevirksomheder kan udvikle produkter, optimere salg og markedsføre deres tilbud sammen med destinationerne.

->

Landdistrikter: Ros til regeringen for at sætte ø-låns terminer på pause

Regeringen tilbyder nu henstand på terminsydelserne på ø-støttelån i 2020 til projekter på de 27 småøer som følge af coronakrisen. Gode takter rettet mod et hårdt trængt erhvervsliv, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Genopretningen af Danmark skal skabe arbejdspladser og udvikling i landdistrikterne

Coronakrisen sender chokbølger gennem dansk økonomi, og det kan gå særligt hårdt udover de danske landdistrikter, viser erfaringerne fra finanskrisen. Derfor bør genopretningen af dansk økonomi have særligt fokus på landdistrikterne. Sådan lyder budskabet fra Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug & Fødevarer.

->

Landdistrikter: Kom med en plan for grænserne nu

Uvished omkring grænseåbning skader en i forvejen hårdt ramt turismebranche, særligt landets største tværgående turistdestination Vestkysten lider. Der er akut brug for en plan for grænserne denne sommer, lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter: Ros til Venstre for moms-forslag

Venstre vil halvere momsen fra 1. juni og året ud. Forslaget imødekommes med glæde i Landdistrikternes Fællesråd.

->

Øernes turisterhverv har brug for en hjælpende hånd

For det danske ørige er turismen fuldstændig vital. Under normale omstændigheder er påsken højsæson, men intet er normalt i en coronatid. Usikkerheden er blevet et vilkår, og det kræver ekstrem omstillingsparathed. Landdistrikternes Fællesråd opfordrer Christiansborg til at give øernes erhvervsliv ekstra opmærksomhed.

->

Alliance: Boost cykelturisme og cyklisme på landet

Der er brug for en akutpulje til cykelturisme og cyklisme i landdistrikterne, så vejene allerede denne sommer er gearet til at tage imod de danske sommergæster. Sådan lyder forslaget fra en ny alliance bestående af Landdistrikternes Fællesråd, Dansk Cykelturisme og Cyklistforbundet.

->

Borgmestre: Udligningsaftale skaber solidt fundament for kernevelfærd

I landdistriktskommunerne Guldborgsund, Varde og Læsø er der generelt stor tilfredshed med den aftale, som regeringen, Venstre, SF, Radikale Venstre og Alternativet tirsdag er nået til enighed om.

->

Landdistrikter roser udligningsaftale: Vi er kommet et stort skridt nærmere bedre balance

Regeringen, Venstre, Radikale Venstre, SF og Alternativet har indgået aftale om en ny udligningsreform. Med aftalen er der taget et »stort skridt« nærmere et land i bedre balance, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Kampagne: Mere end 300 muligheder for en gåtur med god afstand

Lige nu har mange danskere mere end nogensinde brug for at komme ud i naturen, hvor der både er frisk luft og gode oplevelser, men hvor der også kan holdes afstand. Derfor har SPOR i Landskabet lanceret en storstilet kampagne for at gøre opmærksom på de over 1200 km trampestier rundt i landet.

->

Landdistrikter i jubel: Millioner til lokal udvikling

Erhvervsminister Simon Kollerup meddeler mandag, at han prioriterer 93 millioner kroner til de lokale aktionsgrupper (LAG-grupper) i 2021. Der er store roser til ministeren fra formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter til Christiansborg: Styrk grøn omstilling af boliger på landet

Den grønne omstilling skal kickstartes. Derfor har SF på baggrund af dialog med Landdistrikternes Fællesråd stillet et beslutningsforslag om, at kommunerne får en udvidet mulighed for at understøtte omlægningen fra oliefyr til varmepumper i landdistrikterne.

->

#Medlemmerne får ordet: En lille succeshistorie om integration udspiller sig i Ringkøbing-Skjern

Vi lærer hele livet, og nogle er også lærere hele livet. En håndfuld pensionerede lærere i Ringkøbing-Skjern kommune lod ikke kridtet blive i lommen, da erhvervslivet efterlyste bedre sprogkundskaber hos udenlandske arbejdstagere. En ugentlig sprogcafé blev oprettet med landets bedste klassekvotient.

->

Landdistrikter: Flytning af statsjob har været en succes

En ny rundspørge viser, at det har været muligt at rekruttere de nødvendige kvalificerede medarbejdere til statslige institutioner i provinsen. Det understreger, at flytningerne som led i Bedre Balance I og II har været en succes, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Netværksmøder sætter fokus på mikroturisme

Mikroturismens erhvervspotentialer bliver centrum for de kommende netværksmøder i det projektarbejde, Landdistrikternes Fællesråd har søsat med støtte fra bl.a. Vejle Kommune og Erhvervsstyrelsen.

->

Lokal kro under coronakrisen: »Mit udgangspunkt var, at vi ikke kendte den nye verden og det nye marked, der opstod efter lukningen«

På Gershøj Kro og Strandhotel har forpagter Camilla Adelsted gjort sin kro manøvredygtig i en coronatid. Bordreservationer og selskaber er erstattet af takeaway efter princippet maks. 2 bestillinger i udleveringen pr. 5. minut.

->

Landdistrikter: At sløjfe lukkeloven kvæler butikslivet på landet

En af dagligvarebranchens største aktører, Salling Group, vil have lukkeloven suspenderet denne påske på grund af coronakrisen. Landdistrikternes Fællesråd advarer mod forslaget, der er »gift for de små handlende på landet«.

->

Landdistrikter: Stor ros til Folketinget for hjælpepakke til hele landets virksomheder

Der er stor ros til Folketinget for at stå sammen om at rulle et historisk stærkt sikkerhedsnet ud under det danske erhvervsliv i denne nationale og internationale krisetid, der har store menneskelige omkostninger forårsaget af coronavirus. Sådan lyder reaktionen fra formanden for Landdistrikternes Fællesråd på den hjælpepakke, som torsdag blev præsenteret i Finansministeriet. Samtidig er det positivt, at regeringen understreger, at de er villige til gå skridtet videre og afsætte et trecifret milliardbeløb til at sikre erhvervslivet.

->

Landdistrikternes Fællesråd aflyser og udsætter arrangementer

For at inddæmme smitterisikoen ved coronavirus (COVID-19) aflyser og udsætter Landdistrikternes Fællesråd en række arrangementer, herunder årsmøde 2020.

->

Newsletter

signup