Landdistrikter: Ros til politisk flertal for at fastholde sommerhusudlejning på 41 uger

Der er ros til et bredt politisk flertal for fortsat at ville lade danskerne leje deres sommerhuse ud i op til 41 uger om året. Det vil fastholde væksten også i ydersæsonen, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Digitalt Landsbytopmøde sætter fokus på grøn omstilling på landet

Landdistrikterne rummer store potentialer for at samtænke grøn omstilling og lokal udvikling. Derfor afholder Landdistrikternes Fællesråd et digitalt Landsbytopmøde med fokus på, hvordan landsbyerne kan udvikle sig bæredygtigt.

->

Ny frilandsbyordning vil skabe radikal forandring i landdistrikterne

Landdistriktspolitikken trænger til nytænkning. Derfor foreslår Landdistrikternes Fællesråd, Sammenslutningen af Danske Småøer og Københavns Universitet, at regeringen og Folketinget laver en frilandsbyordning, som skal give landsbyerne mod på at afprøve nye veje for landdistriktsudviklingen.

->

Tag med på kajaktur i Det Sydfynske Øhav

I løbet af sommeren har et stigende antal danskere udforsket Det Sydfynske Øhav, og tendensen ser ud til at fortsætte ind i efteråret. Det milde vejr rummer nemlig gode muligheder for at begive sig ud på bølgerne og opleve mere af det danske ørige.

->

Landdistrikter: Stærkt frikommune-forslag fra regeringen

Syv danske kommuner skal have fuldstændig frihed på enten folkeskole-, dagtilbud- eller ældreområdet. Sådan lyder forslaget fra statsminister Mette Frederiksen (S) i hendes tale under Folketingets åbning.

->

Endelave fik sin pris som Årets Ø stemplet på både check og færge: “Det er en stor ære”

Bølgerne stod højt på havnen i Horsens, da færgen fra Endelave lørdag eftermiddag ekstraordinært lagde til netop her i forbindelse med overrækkelsen af prisen som Årets Ø 2020-2021.

->

Landdistrikter: Hæv mediestøtten til lokale og regionale medier og undgå lukninger

Hæv mediestøtten til lokale og regionale medier for at undgå, at dagblade og aviser må lukke. Sådan lyder meldingen fra Landdistrikternes Fællesråd, der dermed bakker op om udmeldingen fra KL-formand Jacob Bundsgaard.

->

Landsbybooster er det nye forum for vidensdeling mellem landsbyer

En inspirationshylde eller en håndgribelig værktøjskasse for udvikling af landsbyer er iblandt formålene med den nye online platform landsbybooster.dk.

->

National konference sætter fokus på mikroturisme

Turister i Danmark foretrækker i stigende grad autentiske oplevelser og søger mod landdistrikterne for at få dem. Disse potentialer skal forløses, og det danner baggrund for Partnerskab for mikroturisme, der nu inviterer til national konference.

->

Haastrup fik titlen som Årets Landsby 2020 mejslet i sten

En coronavenlig prisoverrækkelse blev det til, da titlen som Årets Landsby 2020 skulle markeres og overrækkes til den veloplagte sydfynske landsby Haastrup.

->

Presseinvitation: Prisoverrækkelse Årets Landsby 2020

Landsbyen Haastrup i Faaborg-Midtfyn Kommune er Årets Landsby 2020. Lørdag den 26. september tager bedømmelseskomitéen til den sydfynske landsby for at overrække prisen.

->

Landdistrikter holder kontakt med video under coronakrisen

Coronakrisen har ændret danskernes digitale forbrug. En ny undersøgelse fra Landdistrikternes Fællesråd og Dansk Energi viser, at videokommunikation var en altafgørende livline for kommunerne i landdistrikterne under nedlukningen i Coronakrisen i foråret.

->

Haastrup er Årets Landsby 2020

Et stærkt foreningsliv, stor tiltro til andelstanken og en masse handlekraftige borgere fik overbevist dommerkomitéen om Haastrups værd som Årets Landsby 2020.

->

Fristen nærmer sig: Landsbytopmøde 2020 sætter fokus på grøn omstilling

Der er stadig få ledige pladser til Landsbytopmøde 2020, som afholdes d. 21. september på Økologiens Have i Odder. Tilmeldingsfristen er fredag d. 18. september, kl. 12.

->

Årets Landsby 2020: ”Her bor vi med vilje”

Coronapandemien kom tæt på i den lille by Borris i Vestjylland, der stadig kæmper for at få alle mand igennem. De har skabt utallige digitale frirum for store følelser og små fællesskaber, som blev præsenteret for bedømmelseskomitéen i Årets Landsby fredag eftermiddag.

->

Endelave er Årets Ø 2020/2021

Endelave fik kamp til stregen, men løber nu med titlen som Årets Ø 2020/2021.

->

Årets Landsby 2020: ”Vi er ikke særlig mange mennesker, men vi fylder meget i landskabet”

Under mantraet ”Ingen kan alt, men alle kan noget, og sammen kan vi mest” har den lille landsby Bjergsted brugt krisen til at komme endnu tættere på hinanden. Søndag bød landsbyen velkommen til bedømmelseskomitéen bag Årets Landsby.

->

Årets landsby 2020: ”Vi er et fællesskab, der blomstrer – især i krisetider”

Bedømmelseskomitéen i Årets Landsby var søndag formiddag på besøg hos den fynske finalist Haastrup, der med fællesskab og fællessang fortryllede alle fremmødte.

->

Landdistrikter: Dyrere bilkørsel kan skævvride Danmark 

Dyrere brændstof, vejafgift og tilskud til elbilsejere. Sådan lyder et udpluk af de forslag Bilkommissionen fremlagde mandag. Det må ikke blive en skjult skat til landdistrikterne, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Presseinvitation: Bedømmelseskomité på besøg hos finalist til Årets Landsby 2020

Jagten på Årets Landsby 2020 er i fuld gang. Fredag besøger bedømmelseskomitéen en af finalisterne til prisen, nemlig landsbyen Borris i Ringkøbing-Skjern Kommune.

->

Presseinvitation: Bedømmelseskomité på besøg hos finalister til Årets Landsby

Jagten på Årets Landsby 2020 er i fuld gang. Søndag besøger bedømmelseskomitéen to af finalisterne til prisen, landsbyen Haastrup ved Faaborg på Fyn og landsbyen Bjergsted ved Kalundborg på Sjælland.

->

»Dårligt bredbånd skelner ikke til, om du poster et billede på Facebook, eller om du skal uploade en eksamensopgave«

Mens regeringens finanslov lægger op til at droppe puljen, der skaffer bredbånd til tyndt befolkede steder i Danmark, tør borgerne i fynske Harndrup ikke tænke på, hvad det kan få af konsekvenser for hussalg, uddannelse og drift af virksomhed, hvis der ikke snart bliver etableret en ordentlig bredbåndsforbindelse.

->

Medlemmerne får ordet med Langelands borgmester Tonni Hansen: »Vi skal bygge på det, vi har i forvejen«

Mange turister kommer til Langeland hvert år. Enten som gæster i eget sommerhus eller som opdagelsesrejsende i det fantastiske øhav, som omgiver den sydfynske landsdel. Langeland har rigtig meget at byde på, og derfor er mottoet: Levende Langeland – et godt sted at bo. Men hvordan fungerer det i praksis?

->

Region Nordjylland melder sig ind i Landdistrikternes Fællesråd

Danmarks nordligste region har besluttet at melde sig ind i Landdistrikternes Fællesråd, der dermed får sin tredje region blandt medlemsskaren.

->

Landdistrikter: Finanslov mangler konkrete tiltag for udvikling på landet

Der mangler konkrete initiativer målrettet landdistrikterne. Sådan lyder Landdistrikternes Fællesråds reaktion på det finanslovsforslag, som blev præsenteret i Finansministeriet mandag.

->

Newsletter

signup