»Mange unge er vokset op med idéen om, at hvis du blev på landet, er du en af dem, der ikke lykkedes«

Sociolog Eva Mærsk har skrevet ph.d. om dem, alle kommuner vil have flere af: De unge. Hendes bedste råd lyder kort og godt: Lad de unge rejse væk, men hold kontakten til dem, mens I bygger et godt sted, de kan vende hjem til.

->

13 forslag skal gøre boliger i landdistrikterne grønnere

Grønt håndværkerfradrag i landdistrikterne og grønne screeninger af huse uden fjernvarme er blandt de 13 konkrete forslag i et nyt energiudspil, som Landdistrikternes Fællesråd og Finans Danmark lancerer i dag. Initiativerne i udspillet skal bidrage til at gøre boliger i landdistrikterne grønnere og hjælpe Danmark med at blive uafhængig af russisk olie og gas.

->

Forskningsstudie fra Nakskov: Mellem decentralisering og centralisering

I 2019 flyttede Nota fra Østerbro til Nakskov som led i udflytningsaftalen Bedre Balance 2. Antropolog og lokalsamfundsforsker Birgitte Romme Larsen rejste med for at studere mødet mellem en statsinstitution og lokalsamfundet i Nakskov. Her mødte hun en udflyttet institution i et konstant limbo mellem lokale normsæt og centrale regelsæt.

->

Landdistrikter: Trods justeringer rammer Bredbåndspuljen geografisk skævt

Fordelingen af tilskudsmidlerne i dette års Bredbåndspulje er ifølge Landdistrikternes Fællesråd et vidne om, at den bør styrkes med yderligere midler målrettet land- og yderområder.

->

Ny analyse: Indsatsen for tilflytning har fart på i mange landdistriktskommuner

Optimismen over tilflytningen spirer i en lang række af de kommuner, som har deltaget i en ny bosætningsanalyse lavet af Landdistrikternes Fællesråd. Det tegner et billede af, at udviklingen flere steder så småt begynder at vende, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

->

Tillykke med posten som landdistriktsminister, Louise Schack Elholm

Landdistrikternes Fællesråd ønsker ny landdistriktsminister tillykke med posten og glæder sig til det tværgående samarbejde om et Danmark i bedre balance.

->

Landdistrikter: Gode takter i ambitiøst regeringsgrundlag

Der er gode ambitioner i nyt regeringsgrundlag, mener Landdistrikternes Fællesråd, der glæder sig til samarbejdet om et Danmark i bedre balance.

->

Landdistrikter advarer mod at nedlægge regionerne: Vil puste til yderligere centralisering

Vores sundhedsvæsen har brug for mindre, ikke mere centralisering, mener Landdistrikternes Fællesråd, der advarer mod at nedlægge eller sammenlægge regionerne.

->

Bor du på Årets Ø 2023?

Det er nu, at øboere og andre ø-entusiaster skal i arbejdstøjet, hvis de vil indstille en ø til prisen Årets Ø 2023. Årets tema er ”Øer i udvikling gennem lokale ressourcer”. Vinderøen kan se frem til 50.000 kr. i præmie – og en stor fest på øen.

->

Landdistrikter om regeringsforhandlinger: Den grønne omstilling skal skabe ny udvikling – ikke afvikling

I disse dage er temaet for regeringsforhandlingerne rykket videre til den grønne omstilling. Ifølge Landdistrikternes Fællesråd er det kun ved at tænke landdistriktsudvikling sammen med den grønne omstilling, at vi bevarer den brede folkelige opbakning til klimamålene.

->

Presseinvitation: Landdistriktsforskningens Dag 2022

Under overskriften ”Det gode ungdomsliv på landet” inviterer Landdistrikternes Fællesråd, Region Midtjylland og Odder kommune den 16. november 2022 til en dag i landdistriktsforskningens tegn.

->

Valgrundspørge: Stort flertal af partier vil sikre lokale gevinster ved grønne energianlæg

Et stort flertal af de politiske partier ønsker, at gevinsterne ved solceller og vindmøller i højere grad forbliver lokalt. Sådan lyder det i en ny valgrundspørge foretaget af Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikternes Fællesråd, færger og øer i fælles opråb: Vi skal have trafikal ligestilling

Landdistrikternes Fællesråd, Færgesekretariatet, Sammenslutningen af Danske Småøer samt Læsø, Samsø, Fanø, Ærø og Langeland Kommune melder sig ind i valgkampen med budskabet til Christiansborg om at implementere det fulde landevejsprincip.

->

Landdistrikter roser S-forslag: En hjælpende hånd til erhvervsdrivende

Med to gode forslag vil Socialdemokratiet give krisehjælp til landsbyernes små erhvervsdrivende. Det er en hjælpende hånd, som på kort sigt vil gøre en forskel lokalt, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter roser V-udspil: Forslagene vil skabe positiv udvikling i landdistrikterne

Venstre præsenterer onsdag et landdistriktsudspil, der skal medvirke til at skabe et mere sammenhængende Danmark. Udspillet møder ros fra Landdistrikternes Fællesråd, der håber, at flere partier vil præsentere konkret politik på området.

->

Presseinvitation: FV22-besøg til solcellepark i trekantsområdet

Landdistrikternes Fællesråd tager med en minister og tre MF’ere på besøg til solcellepark-projektet ved Viuf og Håstrup i Kolding og Vejle Kommuner den 20. oktober 2022 fra kl. 10.00-11.30.

->

Landdistrikter fremlægger hjælpepakke: Sådan kommer vi gennem energikrisen

Der er akut brug for politisk handling i den nuværende energikrise, som rammer hårdest i landdistrikterne. Sådan lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd, der i dag præsenterer en “energi-redningspakke for landdistrikterne”.

->

Kære partier: Vi har brug for en 2030-plan for landdistrikterne

Landdistrikternes Fællesråd opfordrer partierne til at huske landdistrikterne i den igangværende valgkamp. Med store kommunale spareplaner, et presset erhvervsliv med bl.a. lukningstruede dagligvarebutikker og en nødlidende kollektiv trafik, er der behov for en 2030-plan for landdistrikterne.

->

Landdistrikternes Fællesråd om 2030-plan: Savner fokus på velfærd i landdistrikterne

Flere ældre og stigende priser presser økonomien i land- og yderkommuner. Landdistrikternes Fællesråd efterlyser fokus på velfærd i landdistrikterne i regeringens 2030-plan.

->

Landdistrikternes Fællesråd: Vinterpakke hjælper kun landdistrikterne delvist

Landdistrikternes Fællesråd hilser vinterpakke velkommen men frygter, at energikrisen vil koste virksomheder og andre vigtige funktioner i landdistrikter livet. Det kan i sidste ende skævvride Danmark.

->

Civilsamfundsalliance: Energipriser truer civilsamfundet

Dagtilbud, skoler og det lokale foreningslivs faciliteter landet over risikerer at knække nakken på de stigende energipriser. Det kan få fatale konsekvenser for børn og unge, lyder meldingen i et fælles opråb fra Landdistrikternes Fællesråd, DGI, Friskolerne, Højskolerne, Efterskolerne, Danmarks Private Skoler og Daginstitutionernes Landsorganisation.

->

Efter stor succes: Endnu et workshopforløb for fynske turistvirksomheder er åben for tilmelding

23 fynske turistvirksomheder deltog i foråret i workshopforløbet Digital Academy på Fyn. Destination Fyn og Landdistrikternes Fællesråd giver nu de fynske virksomheder mulighed for at deltage i anden og sidste del af forløbet, som giver konkrete redskaber til at skabe digital synlighed overfor danske og udenlandske turister.

->

Landdistrikternes Fællesråd med nødråb: Høje elpriser risikerer at sende detailhandlen ud over afgrunden

Landdistrikternes Fællesråd advarer om massive lukninger af dagligvarebutikker i landdistrikterne grundet de eksplosivt stigende elpriser. Der er behov for øjeblikkelig politisk handling, lyder meldingen fra formanden Steffen Damsgaard.

->

Ny undersøgelse: Bekymring for fremtiden er større i landdistrikterne

Danskere i landdistrikterne er mere skeptiske for fremtiden end i storbyerne. Det indikerer svarene på en række spørgsmål i en ny undersøgelse, som Epinion har gennemført for Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug & Fødevarer. Det er anden gang, de to organisationer foretager en fælles måling af holdningerne blandt danskere bosat i land og by.

->

Årets Landsby 2022 er… Asaa i Brønderslev Kommune

Landsbyen Asaa sluttede helt i top i prisen, der uddeles af Landdistrikternes Fællesråd, Landsforeningen Landsbyerne i Danmark og Forenet Kredit, foreningen bag Nykredit og Totalkredit.

->

Newsletter

signup