Landdistrikternes Fællesråd konstituerer bestyrelse                  

Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse mødtes torsdag den 6. maj i Odder for at fordele udvalgsposter og hilse på de nye ansigter i bestyrelsen. Derudover blev borgmester i Samsø Kommune Marcel Meijer (S) genvalgt som næstformand.

->

Sommerpakke bør fremme turisme i hele Danmark

Lavere færgebilletter i ny sommerpakke vækker glæde hos Landdistrikternes Fællesråd, der dog bekymrer sig over det manglende fokus på turisterhverv uden for storbyerne.

->

Christiane vil gøre dine børns leg allergivenlig

På Bornholm har Christiane Larsen i virksomheden Ailefo skabt en lille erhvervssucces med økologisk modellervoks til børn. Nu vil hun tage skridtet videre og crowdfunde sig til den kapital, der skal finansiere næste satsning: Allergivenlig ansigtsmaling.

->

Vinbonden på Årø vil crowdfunde sig til et nyt brændevinseventyr

I seks år har ægteparret Jakob og Lisbeth Lei produceret vin på det danske klimas betingelser fra deres vingård på Årø. Nu vil de tage skridtet videre og crowdfunde sig til den kapital, der skal finansiere næste satsning: Brændevin.

->

Nu skal skovhaver og spiselige planter være allemandseje

Ved Gislev på Midtfyn ligger en lille planteskole med store ambitioner. Ejerne Jakob Jessen og Mads Krarup har en passion for spiselige planter og skovhaver, og den vil de nu dele med danskerne. Derfor skyder de gang i en crowdfunding-kampagne.

->

Iværksættere vil crowdfunde sig til succes

Danskerne skal i højere grad have mulighed for at investere i lokalt iværksætteri – og dermed i lokal vækst og jobskabelse. Det er essensen i et crowdfunding-projekt igangsat af Dansk Iværksætter Forening, Landdistrikternes Fællesråd og Dansk Industri. I dag skyder tre udvalgte iværksættere deres crowdfunding-kampagner i gang for at skaffe lokal kontant opbakning.

->

I dag åbner anden runde i Landdistriktspuljen

Det gode landsbyliv nu og i fremtiden er hovedtemaet for Landdistriktspuljens anden ansøgningsrunde i år. Rekordmange midler er afsat for at styrke nærheden og udviklingen i landdistrikterne.

->

Landdistrikterne roser forslag om at sikre LAG-midler frem til 2027

Regeringen vil fastholde den årlige støtte til de lokale aktionsgrupper på 93 millioner kroner frem til 2027. Landdistrikternes Fællesråd roser prioriteringen af erhvervsudvikling på landet.

->

Landdistrikter: Landbrugsudspil må ikke koste jobs på landet

Regeringens landbrugsudspil rummer gode elementer i form af udtagning af lavbundsjorde samt udvikling af landbruget. Men tiltagene bør følges op med yderligere midler til at få den grønne omstilling i gang uden at tabe arbejdspladser.

->

Landdistrikter: Landbrugsaftale skal sikre arbejdspladser på landet

Regeringen forventes at præsentere et landbrugsudspil inden længe. Landdistrikternes Fællesråd håber, at politikerne i de kommende landbrugsforhandlinger vil gå benhårdt efter at sikre arbejdspladser på landet. 

->

Daginstitutionernes Lands-Organisation melder sig ind i Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd får et nyt medlem i form af Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO), der melder sig ind i Fællesrådet for at bidrage til arbejdet med at styrke rammerne for det gode familieliv i hele Danmark.

->

Et sødt iværksættereventyr blev til på køkkenbordet i Vissenbjerg

Medlemsserien #Viudviklerpålandet handler i denne uge om Michael Møller Larsens Ærli’ flødeboller, der har kæmpet med coronanedlukninger, forsinkelser og hævede håndled i virksomhedens første år.

->

Landdistrikter: Regionale vækstteams skal skabe vækst uden for de store byer

Det er altafgørende, at de syv regionale vækstteams får en positiv og konkret betydning for SMV’ere og mikrovirksomheder uden for de største byer. Det mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter: God balance i placering af nærpolitistationer

Det er positivt, at der åbner mere end 16 nærpolitistationer uden for hovedstadsområdet, men åbningstiderne er stadig for korte. Sådan lyder meldingen fra Landdistrikternes Fællesråd efter offentliggørelse af placeringer.

->

Bor du i Årets Landsby 2021?

Landsbyer over hele landet skal nu til at spidse pennen, hvis de vil med i kapløbet om at blive Årets Landsby. I år hædrer prisen ’Den nytænkende landsby’, som har formået at omsætte coronakrisen til positive muligheder for sine indbyggere.

->

Landdistrikternes Fællesråd vælger nye medlemmer til bestyrelsen

Landdistrikternes Fællesråds generalforsamling løb af stablen fredag, hvor flere bestyrelsesposter var på valg. Flere medlemmer blev genvalgt, men der er også en række nye ansigter at finde i bestyrelsen hos Landdistrikternes Fællesråd.

->

Infrastrukturplan rummer gode skridt mod et mere sammenhængende land

Regeringen har i dag præsenteret sin plan for infrastruktur i Danmark. Planen rummer en række gode forslag i forhold til at skabe et mere sammenhængende land. Sådan lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd.

->

Hjemmearbejde rummer potentiale for ny bosætningsstruktur

Ny analyse viser, at mere hjemmearbejde kan udløse en stor samfundsmæssig gevinst. De afledte effekter af mere hjemmearbejde har så positive indvirkninger på vores samfund, at vi ikke må overse dem, mener formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

->

Kick-off: Frem med de magiske oplevelser!

React 1.2 er titlen på et nyt dansk-tysk projekt, hvor lokale oplevelses- og turismevirksomheder går sammen om at styrke både produkt og synlighed til gavn for bundlinje og den fælles lokale turismeudvikling.

->

Landdistrikter: Ambitiøse EU-mål for digitalisering bør indfries med Bredbåndspuljen

Alle EU-husstande skal senest i 2030 være dækket med gigabit-bredbåndsforbindelse. Sådan lyder EU-Kommissionens nye målsætning for digitaliseringen af EU. Glædelig nyhed, der understreger behovet for en national bredbåndspulje i mange år frem, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Mikroturismens potentialer blev sat under lup

Coronalukket eller ej - turismeudviklingen i Danmark sprudler under overfladen. Lokale turistaktører samt politisk og fagligt hold delte erfaringer og tendenser til den digitale mikroturismekonference arrangeret af Partnerskab for Mikroturisme.

->

Landdistrikter: Lad os gentage succesen fra sidste år med en ny sommerpakke

I slutningen af februar blev sommerpakken evalueret under en høring i Folketinget. Især ét punkt var der bred enighed om: Lyt til erfaringerne fra sidste år og genindfør sommerpakken for 2021.

->

Landdistrikter roser: DF-udspil vil skabe nærhed og udvikling

Dansk Folkeparti har i dag fremlagt sit bud på en nærhedsreform, der rummer flere positive og konkrete forslag, som vil komme landdistrikterne til gavn og medvirke til et land i balance, lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistriktspuljens ansøgningsfrist forlænges

Som følge af tekniske problemer med ansøgningsportalen er fristen for at ansøge om støtte fra Landdistriktspuljen forlænget til 7. april. Det oplyser Bolig- og Planstyrelsen.

->

Landdistrikterne ønsker genåbning af gågadens butikker og mulighed for mere åbning i kommuner med lav smitte

Ekspertgruppen for COVID-19 har fremlagt deres foreløbige anbefalinger forud for en eventuel genåbningsplan. Formand for Landdistrikternes Fællesråd håber, at de samme regler for akut kommunal nedlukning kan gælde ved genåbning.

->

Newsletter

signup