Samsø-borgmester ny næstformand i Landdistrikternes Fællesråd

Før sommerferien blev der valgt nye medlemmer til bestyrelsen i Landdistrikternes Fællesråd. Fredag har bestyrelsen fordelt ansvarsposter samt valgt en ny næstformand: Borgmester i Samsø Kommune Marcel Meijer (S).

->

Så er det sidste chance: Bor du i Årets Landsby 2020?

Fristen for indstilling af kandidater til Årets Landsby 2020 er forlænget til den 10. august 2020, så skynd dig at sende din indstilling af sted. Dette år står i coronaens tegn under temaet: Hvordan kommer landsbyernes fællesskaber gennem en krise?

->

Tag på ø-ferie i Danmark: Kom til inspirationsforedrag med Ødysséen

Til to inspirationsforedag i henholdsvis Odense og Aalborg deler Tine Tolstrup og Sarah Steinitz fra Odysséen deres oplevelser og tips til seværdigheder på øerne i Ø-passet. Tag med og bliv inspireret til et eventyr med ro på, på en af Danmarks mange smukke øer - hvad end du planlægger korte weekendture, endagsture eller en længere rejse eksempelvis i dit sabbatår.

->

Energipunkt Frøstrup fik støtte fra Landdistriktspuljen: »Udvikling handler ikke om mange mennesker - det handler om mennesker, der vil gøre noget«

Foreningen Frøstrup har oprettet et demonstrationshus for energirigtige løsninger, men i foråret måtte de indstille ambitionerne om at invitere til workshops. For hvor behovet findes, findes løsningen som regel også.

->

Landdistrikter: EU-aftale giver nye muligheder for udvikling

Den nye aftale om EU's genopretningsfond tilfører flere milliarder euro til udvikling af landdistrikter, hvilket åbner for nye muligheder i Danmark, vurderer Landdistrikternes Fællesråd. Formand Steffen Damsgaard håber konkret, at regeringen vil booste udviklingen på landet ved at prioritere flere midler til de lokale aktionsgrupper samt fortsat styrke fødevareklyngen.

->

Ø-pas bliver revet væk: Ny turismekampagne skal booste ø-turisme

Mange af de danske øer oplever i år flere turister end nogensinde før, bl.a. som følge af gratis færgeoverfarter og det populære Ø-pas. Nu lancerer Landdistrikternes Fællesråd en storstilet turismekampagne for at booste ø-turismen i Danmark. Samtidig er 50.000 nye Ø-pas klar til danskerne.

->

Danmarks største vidensbank om landdistrikter ser dagens lys

Forskning og information om landdistrikter er nu samlet på Videncenter for Landdistrikters nye vidensbank, som samler relevante rapporter fra de største universiteter og forskningsinstitutioner i Danmark.

->

Fristen nærmer sig: Skal din landsby være Årets Landsby 2020?

Den 3. august 2020. Sådan lyder fristen for at melde en kandidat på banen til prisen Årets Landsby 2020. Dette år står i coronaens tegn under temaet: Hvordan kommer landsbyernes fællesskaber gennem en krise?

->

Big Five Safari: Landdistrikter og fem ø-kommuner får midler til tværgående ø-turismeprojekt

Ø-turismen skal genstartes i lyset af coronakrisen, og derfor uddeler Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse millioner til lokale og regionale turismeprojekter. Et af dem står fem ø-kommuner og Landdistrikternes Fællesråd bag.

->

Landkommuner bekymret over nye udligningstal: »Det stiller spørgsmålstegn ved hele reformen«

Nye tal fra mediet NB-Økonomi viser, at en ændring af det aldersbestemte udgiftsbehov medfører markante økonomiske forringelser for en række land- og yderkommuner. Meget bekymrende, mener Landdistrikternes Fællesråd og borgmestrene i Lemvig og Lolland kommuner, som vil have social- og idenrigsministeren til at skabe åbenhed og fremlægge tallene.

->

Gratis færger til danske øer skal booste ø-turisme

Som en del af sommerpakken bliver det gratis for alle gående og cyklister at sejle til de danske øer i hele juli - og markant billigere for alle i august og september. 53 færgeruter er nu tilmeldt ordningen, som formanden for Landdistrikternes Fællesråd og erhvervsministeren håber vil få flere danskere til at holde ferie på nogle af de 38 danske øer, der er en del af Ø-passet.

->

Medlemmerne får ordet: De rigtige prøvelser kommer nu, hvor vi skal tage ansvar for andres liv i genåbningsfasen

Frygt og ensomhed har præget Guldborgssund Kommune mere end coronavirusset selv, men situationen har også været en øjenåbner, fortæller borgmester John Brædder.

->

Landdistrikternes Fællesråd vælger nye medlemmer til bestyrelsen

Et par kendte ansigter og to nye medlemmer er valgt ind i Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse efter kampvalg på alle de ledige poster. Formanden glæder sig til samarbejdet.

->

Tag på ø-eventyr i Danmark: Kom til et inspirationsforedrag med Ødysséen

Sommeren 2020 bliver anderledes end den plejer. Mange danskere vil i år holde deres sommer i Danmark og på trods af corona er det en god mulighed for at opleve Danmark på en ny måde, f.eks. ved at tage på ø-hop til nogle af de 38, der er en del af Ø-passet.

->

Regering og partiledere: Sammen skal vi skabe et Danmark i udvikling, uanset postnummer

Danmark er for lille til store forskelle. Sådan lyder det fælles budskab til Landdistrikternes Fællesråds årsmøde fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen, Radikale Venstres politiske leder Morten Østergaard, Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl og SF's formand Pia Olsen Dyhr.

->

Millioner på vej til landdistrikternes grønne ambitioner

Torsdag var der gode nyheder til 41 projekter fordelt ud over landdistrikterne og de små øer. I alt modtager de nemlig 10,1 mio. kr. i støtte fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje under temaet grøn omstilling og bæredygtig udvikling i landdistrikterne.

->

Landdistrikter i jubel: Ny sommerpakke giver energiindsprøjtning til sommeren på ø og land

Gratis færger, højere fradrag på sommerhusudlejning og halv pris på kulturaktiviteter. Sådan lyder nogle af tiltagene i ny sommerpakke, der blev præsenteret fredag.

->

Nyt udspil skal få landdistrikterne gennem krisen

Kriser rammer historisk set landdistrikterne hårdere end byerne, men det skal en række forslag i et nyt udspil fra Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug & Fødevarer forhindre.

->

Webinar om kommunernes indsats for landdistrikterne

Kommunernes landdistriktsindsats er ikke lovreguleret og indsatsen bliver prioriteret og organiseret meget forskelligt i de enkelte kommuner. På et webinar vil Center for Regional- og Turismeforskning sætte fokus på disse forskelle og på de rammebetingelser der påvirker kommunernes landdistriktsindsats.

->

Landdistrikter til Christiansborg: Hjælp forsamlingshuse på landet

Midt i hjælpepakker og genåbningsplaner er der behov for en økonomisk håndsrækning til forsamlingshusene på landet, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Bor du i Årets Landsby 2020?

Så er det nu, at borgere og foreninger i de danske landsbyer skal i arbejdstøjet, hvis de vil indstille en landsby til prisen som Årets Landsby. Dette år står i coronaens tegn under temaet: Hvordan kommer landsbyernes fællesskaber gennem en krise?

->

»Det gavner hverken miljø, klima eller vækst«: Landdistrikterne vil blive taberne ved privatisering af affald

Regeringen foreslår, ifølge medie, at affaldssektoren skal privatiseres, men det møder kritik fra Landdistrikternes Fællesråd og Kalundborg-borgmester, som advarer mod konsekvenserne for miljø, klima og arbejdspladser på landet.

->

Nu kan jagten på Årets Ø fortsætte

Besøgene på de tre nominerede øer, Aarø, Endelave og Strynø, har på grund af coronakrisen været udskudt på ubestemt tid. Men i kølvandet på regeringens tiltag for genåbningen af Danmark, er der endelig sat nye datoer for besøgene.

->

Landdistrikter: Gode toner fra grænseåbning

Det er gode takter fra Folketinget, at man vælger at åbne grænsen delvist. Det vil gavne de hårdt trængte turisterhverv uden for hovedstaden, mener Landdistrikternes Fællesråd.

->

Landdistrikter: Straksubetaling af LAG-midler er godt og på høje tid

Der er millioner af kroner på vej til virksomheder og foreninger i landdistrikterne med regeringens forslag om straksudbetaling af LAG-midler. Forslaget falder på et tørt sted, lyder det fra Landdistrikternes Fællesråd.

->

Newsletter

signup